Отидете към основна версия

4 662 9

Какво може електрическото SUV на Mercedes, което е с по-голям клиренс от G-Klasse (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • eqc-
  • 4 × 4²

В средата на октомври Mercedes-Benz обяви създаването на модификация на серийния електрически кросоувър EQC400 4MATIC, предназначена за екстремно шофиране извън пътя. Тогава обаче моделът на електрическото SUV на Mercedes EQC 4 × 4² беше показан само на снимки, които и ние публикувахме. Месец по-късно разработчиците от Mercedes представиха промоционално видео, демонстриращо уникалните възможности на електрическото SUV при шофиране в екстремни условия.

Основната идея зад модификацията на Mercedes EQC 4 × 4² е да се тества електрическият SUV в тежки офроуд условия. За да увеличат проходимостта на автомобила, разработчиците увеличават клиренса от 142 мм за EQC400 на 293 мм за EQC 4 × 4², което дори надвишава просветът на базовия модел на G-Klasse, който е само 235 мм.

За да увеличат проходимостта на автомобила, инженерите на Mercedes инсталират ново окачване с подсилени амортисьори и разширяват колеята . Автомобилът е оборудван с 20-цолови джанти и офроуд гуми. Арките на колелата са раздути с 10 см от всяка страна, като това е необходимо за покриване на 285-милиметровите гуми Cooper Zeon LTZ. В резултат на всичко това колата успява да преодолее водни препятствия с дълбочина до 400 мм.

Иначе модификацията Mercedes EQC 4 × 4² запази електрическия тракт от Mercedes-Benz EQC 400 4Matic с два електрически мотора със системна мощност от 408 к.с., батерия от 80 kWh и пробег до 500 км с едно зареждане. В същото време, за да се увеличи маневреността на автомобила, са направени някои промени в софтуера.

Забележително е, че автомобилът е подобрил и звуковата система, която осигурява аудио предаване със звуци на двигателя, използвайки интелигентни алгоритми в реално време, което се променя в зависимост от режима на шофиране. Производственият EQC400 използва външен генератор на шум (Acoustic Vehicle Alert System, AVAS), изискван от закона за възпроизвеждане на звуци. Екстремният офроуд автомобил EQC 4x4² има по-мощен AVAS, специално проектиран за тази кола.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини