Отидете към основна версия

5 602 16

Когато няма пари за истински CLK GTR

  • mercedes-benz-
  • clk gtr-
  • реплика-
  • тунинг

Снимки на доста оптимистичен опит да бъде построена реплика на знаменития Mercedes-Benz CLK GTR забавляват потребителите на Reddit. На кадрите, заснети на паркинг някъде из Щатите, се вижда E-Klasse W210, върху която някой е упражнявал уменията си с ъглошлайфа и електрожена.

Панелите по каросерията на седана са подменени почти изцяло. Предните калници и капакът на двигателя са отстъпили място на цял детайл като в оригинала, макар че радиаторната решетка и фаровете са стандартните за W210.

Създателят на репликата не се поколебал да внесе и изменения в конструкцията. Задните врати са премахнати, а отворите са заварени. На покрива се е появил характерният въздухозаборник тип "перископ", а страничните огледала с в стил Формула 1.

Оригиналният Mercedes-Benz CLK GTR дебютира през 1997 г. в шампионата на FIA в клас GT и веднага печели 6 от 11-те старта. Съгласно правилата за хомологация немците пускат серия от 25 цивилни версии с 6.9-литров V12 от семейството M120 с мощност 612 к.с. Като нова всяка от тези коли струва над $1.5 млн.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.

Свързани новини