Отидете към основна версия

8 024 18

Най-икономичните бензинови кросоувъри

  • кросоувъри-
  • икономичност-
  • бензин

Покупката на такава машина може да стане икономически изгодна по време на нейната експлоатация

Експертите на аналитичната агенция Autostat публикуваха едно интересно изследване, касаещо кросоувъри от SUV C сегмента. Проучването е на база данни от собственици на такива автомобили. Ето и кои автомобили от този клас са най-икономичните (по мнението на техните собственици). В проучването участват собствениците на 15 от най-популярните модели от сегмента SUV C, като са взети предвид само бензиновите модификации.

Според проучването най-икономичният автомобил в сегмента SUV C е Mazda CX-5 с показател 80.7 точки от 100 възможни. Топ-5 за този индикатор, с малко изоставане един от друг, включва още: Toyota RAV4 (68.3 точки), Subaru Forester и Nissan Qashqai (по 67.5 точки), както и Honda CR-V (65.8 точки).

Автомобилите с най-малко умерен разход на гориво в този рейтинг, според резултатите от оценката на собствениците, са бензиновите Renault Captur, които отбелязват съответно 41.4 точки. Новият доклад съдържа и информация за оценката на различни параметри на автомобилите - за ролята, която автомобилът играе в живота на собствениците, за плановете за подмяна на автомобила и др.

В хода на проучването на респондентите бяха предложени редица параметри, които те оцениха като подходящи (или неподходящи) за своята кола. Оценката е направена по 5-бална скала, където 1 - напълно не съответства на посочената характеристика, а 5 - напълно съответства. Съгласно специална методология, показателите за оценка са намалени до 100 точки.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.

Свързани новини

  • Най-икономичните бензинови автомобили

    Във все по-трудната икономическа ситуация голяма част от шофьорите търсят по бензиностанциите различни видове отстъпки, въпреки че цените на горивата ...
    22.12.2020
    25 391
    54