Отидете към основна версия

4 587 30

Porsche Taycan счупи рекорда на Tesla за прекосяване на Щатите (ВИДЕО)

  • porsche-
  • tesla-
  • taycan-
  • model 3-
  • cannonball run

Журналисти от сайта InsideEVs поставиха нов рекорд в неофициалното състезание за най-бързо прекосяване на Съединените щати с електромобил. Тримата ентусиасти са успели да изминат разстоянието от източния до западния бряг на Северна Америка за 44 часа, 25 минути и 59 секунди с Porsche Taycan 4S.

За екстремния 4 500-километров преход от Ню Йорк до Лос Анджелис, известен като Cannonball Run, е използвана версията с максимален обсег 460 км. Основен проблем при съставянето на маршрута е било разположението на зарядните станции.

Мрежата Tesla Supercharger е недостъпна за Porsche и се е наложило "тайканът" да бъде зареждан на терминали на компанията Electrify America. Това е наложило напълно различна стратегия за местата, времето и скоростта на зареждане.

Инициаторът на опита за рекорд Кайл Конър разказва, че екипът се е опитвал да кара по-скоро икономично, отколкото възможно най-бързо. Средната скорост в трансконтиненталния пробег е била 100 км/ч, макар че на места "тайканът" е достигал 250 км/ч.

Предишният рекорд за най-бързо прекосяване на САЩ с електромобил бе поставен също от Кайл Конър през август 2019 г. с Tesla Model 3 за време 45 часа и 16 минути. Абсолютният шампион в Cannonball Run е Audi A8 L - през април 2020 г. немската лимузина стигна от Ню Йорк до Лос Анджелис за 26 часа и 38 минути.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.

Свързани новини