Отидете към основна версия

5 601 12

Заводите на General Motors ще произвеждат... Honda!

  • honda-
  • suv e concept-
  • gm

В съоръженията на GM в Северна Америка ще започне сглобяването на електрически автомобили на японската марка

Honda SUV e Concept

General Motors ще произвежда електрически кросоувъри Honda и Acura. Според Automotive News Europe това ще се случи през 2023 година. Първият модел ще е производствената версия на електрическото SUV на Honda, което ще започне да се прави в завода на GM в Мексико.

Година по-късно ще стартира и сглобяването на структурно идентичен електрически автомобил, но с марка Acura, като неговото производство ще бъде организирано в завода на GM в Тенеси (САЩ). Сглобяването на електрическите превозни средства на Honda ще бъде организирано редом с Chevrolet Blazer и Equinox.

На свой ред електрическата Acura ще произвежда заедно с електрическите кросоувъри Cadillac Lyriq. Съвместното производство на електрически джипове на Honda и General Motors е икономически осъществимо, тъй като новите артикули на японската марка ще използват Ultium батерии, разработени от американския концерн.

По-рано беше съобщено, че двата електрически автомобила на Honda ще бъдат базирани на обща платформа с General Motors. Досега нито Honda, нито General Motors са коментирали тази иформация. Пресслужбата на японската фирма обаче отбеляза, че нова информация за стратегията за електрификация в Северна Америка ще се появи в края на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Спор за името на круиз контрола

    В средата на лятото стана известно, че General Motors и нейната дъщерна компания Cruise, занимаващи се със самоуправляващи се автомобили, са имали пре ...
    06.10.2021
    2 984
    2
  • Това е новата Honda HR-V

    Субкомпактният кросоувър Honda HR-V смени поколението. Освен това едновременно с европейската версия на модела бе представен и японският брат близнак ...
    18.02.2021
    7 467
    19