Отидете към основна версия

6 835 20

Ще има и трети модел на Lada Niva

  • lada-
  • niva-
  • лада-
  • нива

Вече има два автомобила, а трети ще бъде добавен към семейството през следващите години

Оливие Морн, изпълнителен вицепрезидент на АвтоВАЗ по продажбите и маркетинга, официално потвърди, че занапред Niva ще се превърне във семейство от няколко модела, а също така намекна, че много скоро това семейство ще се развие, като добави още един модел от сегмента на SUV-тата.

„Създаваме семейство Niva в линията Lada - можете да видите това на пример с преименуването на модела, който сега носи името Niva Legend“, каза вицепрезидентът. Както знаете, вторият модел на семейството е Niva Travel. Явно ще има и трети, но какъв ще е той?

"Започнахме да развиваме семейство и ясно следваме стратегията за въвеждане на кросоувъри и джипове ... Работим активно по следващото поколение Niva, за марката това е огромна работа. Следете новините - със сигурност ще бъде интересно “, увери Морн.

На годишната пресконференция на марката Lada, където тази информация беше обявена, Морнет говори много за двата предстоящи старта на продажбите - актуализираният Largus и SUV-то Niva Travel, който е преработена версия на бившия Chevrolet Niva.

Припомняме, че Niva Travel пише представена на 21 декември 2020 г. Оригиналната Niva, която през последните години се наричаше Lada 4x4 пък бе преименувана на Niva Legend. Това стана само преди дни - на 11 януари 2021 година.

По неофициални данни третият автомобил от семейството (условната Niva-3) ще бъде построен на френската платформа CMF-B-LS и ще започне да се произвежда от конвейерите на АвтоВАЗ през 2024 година.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини