Отидете към основна версия

37 181 41

Работник в автомивка потроши "ферарито" на футболист

  • ferrari-
  • 812 superfast-
  • федерико маркети-
  • автомивка-
  • катастрофа

Вратарят на "Дженоа" Федерико Маркети, пазил и за националния отбор на Италия, остана без любимото си Ferrari 812 Superfast по вина на служител в автомивка, съобщава ESPN. В началото на седмицата футболистът решил да остави суперколата си за почистване с уговорката след това да му я докарат в тренировъчната база.

Лъснатото Ferrari обаче така и не стигнало до собственика си. Работникът, който трябвало да достави автомобила, не се справил с управлението и блъснал пет паркирани коли.

Ако се съди по снимките, публикувани в социалните мрежи, "ферарито" за $340 000 (€280 000) е пострадало сериозно. Водачът обаче се е отървал невредим, а футболистът изглежда му е простил. В Instagram Федерико Маркети изразява радостта си, че никой не е пострадал, и моли да не бъдат сипани обиди по адрес на работника от автомивката.

Ferrari представи 812 Superfast на автосалона в Женева през 2017 г. По онова време моделът бе най-мощният сериен автомобил в гамата на марката. Под предния капак работи V12 с 800 к.с. Ускорението от 0 до 100 отнема 2.9 секунди, а максималната скорост е 340 км/ч.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 35 гласа.

Свързани новини