Отидете към основна версия

6 272 18

Новият флагман на Volkswagen ще е Trinity

Според предварителна информация автомобилът ще бъде напълно разсекретен до края на тази година

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Ралф Брандщатер разкри информация за новото електрическо превозно средство на марката, което ще е и флагманът на линията ID. В документацията на концерна колата все още се появява под името Project Trinity и е описана като „концепция за високоефективен автомобил с емблематичен дизайн“.

Иначе Trinity изглежда е част от проекта Artemis, стартиран от изпълнителния директор на Audi Маркус Дуйсман миналата пролет. Проектите на двете марки имат сходни задачи. Подобно на Audi, Volkswagen планира да разработи "високопроизводително електрическо превозно средство", използвайки специфична платформа - вероятно еволюиралата MEB, която в сегашния си вид се използва за изграждане на серийните ID.3 и ID.4.

Новата архитектура е един от трите основни компонента на проекта (оттук и името Trinity). Другите два са коренно нов подход към развитието на автомобилите (всички производствени процеси да са свързани от обща мрежа), както и система за автономно шофиране, базирана на невронна мрежа.

По подразбиране електрическият флагман на Volkswagen ще осигури ниво на автономност поне от 2+ (самостоятелна смяна на лентата, проследяване на лентата и активен круиз контрол), но с перспектива за надстройка до ниво 4 (почти всички сценарии за шофиране се обработват от автопилота).

Новият електрически автомобил ще бъде показан преди края на 2021 г. - вероятно първоначално в статут на концепция. Как ще изглежда все още е загадка. Единственото официално изображение показва сплескан хечбек, покрит с платнище, напомнящо донякъде на силно модернизиран Phaeton. Междувременно VW планира да разработи основната линия от „зелени модели“, където до 2029 г. трябва да има общо 75 различни електрически автомобила.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.

Свързани новини