Отидете към основна версия

9 145 62

635 к.с. и три секунди до сто: BMW представи най-мощния сериен модел в историята си

  • bmw-
  • m5-
  • cs

M5 CS ще бъде пуснат в ограничен тираж и ще струва 180 400 евро

BMW официално представи специалната версия на новия M5 с префикс CS. Ексклузивният модел, който ще бъде пуснат в ограничен тираж, е оценен на 180 400 евро. Новото BMW M5 CS разполага с 4.4-литров V8 двигател, чиято мощност е 635 конски сили, а максималният въртящ момент -750 Нм.

Мощността на двигателя е увеличена с 10 коня в сравнение с най-наточеното досега M5 Competition. Заедно с агрегата инженерите оставят и стандартния осемстепенен автоматик. Така оборудван седанът ускорява до 100 км/ч само за три секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 305 километра в час. Благодарение на използването на въглеродни влакна теглото на автомобила е намалено със 70 килограма.

По-специално, от карбон са направени вентилираният преден капак, предният сплитер, корпусите на външните огледала, както и спойлерът на капака на багажника и задният дифузьор. В допълнение, новото M5 CS е оборудвано със спортна изпускателна система с четири ауспухни накрайника от неръждаема стомана и с керамични спирачки със супорти, боядисани в червено или по избор - златно.

Новото BMW M5 CS се отличава и с бронзови кантове на черната радиаторна решетка, с логото M5 CS, както и L-образна предна лазерна оптика в жълто в стила на M8 Gran Coupe. Екстремният седан е "обут" с 20-цолови ковани джанти също с бронзов цвят. Основният цвят на новия модел е Brands Hatch Grey. Специалното издание може да бъде поръчано с ексклузивни матови нюанси Frozen Brands Hatch Grey и Frozen Deep Green.

Вътре инженерите са монтирали предни спортни седалки M Carbon, изработени от черна кожа Merino с контрастни вложки в червено и шарка Nürburgring върху подглавниците. Воланът на новата "емка" е облицован с алкантара, като нови са и спортните предпазни колани със състезателни акценти и логото CS.

BMW M5 CS ще започне да се продава от пролетта на тази година, като продажбите ще стартират първо в Германия. Минималната цена на екстремната версия на "свръхнаточения" седан ще бъде 180 400. В зависимост от допълнителното оборудване, което не е никак малко, цената може да нарасне значително.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 35 гласа.

Свързани новини