Отидете към основна версия

2 751 8

Специален Leaf от Nissan

  • nissan leaf-
  • nissan-
  • ev-
  • leaf10

Nissan чества 10-годишнината на електрическия Leaf със специална версия

Както може да се види и от заглавието, един от най-популярните електрически автомобили в Европа навърши 10 години в продажба, поради което от японската компания решиха да направят специална серия носеща името Leaf10 на базата на настоящото второ поколение Nissan Leaf.

Отличаващите белези на юбилейната серия Leaf10 са двуцветната боя с интересна 3D шарка която започва от предните колонки стига до багажника и може да се забележи в долната част на огледалата. Друг външен белег по който ще познаете лимитираната серия е надписът Leaf10 от двете страни на C – колонката.

В интериорът промени няма, високото ниво на оборудване включва глезотии като 4G връзка, възможност за Wi-Fi точка на достъп, както и асистиращата ProPilot система на Nissan, включваща адаптивен круиз контрол и система за следене на лентите. Стандартно включени при юбилейното издание са също и система за следене на мъртвата точка, както и интелигентно огледало за обратно виждане, което с натискането на копче се превръща в дисплей показващ картина от камера разположена в задната част.

Задвижването се осъществява от електромотор с мощност от 147 конски сили, достатъчни за ускорение от 0 до 100 за 7.9 секунди, а 40кВч. батерия осигурява около 240 километра пробег с едно зареждане. Nissan Leaf10 ще бъде наличен в представителствата на марката още този месец с начална цена от 32 500 евро.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.

Свързани новини