Отидете към основна версия

7 769 44

Mercedes показа видео с най-мощната си серийна кола с двигател от Ф1

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • project 1-
  • формула 1

Все още не е ясно кога ще започне серийното производство на Project One - автомобила с мощност от 1 000 конски сили

Mercedes публикува кратко видео с хиперавтомобила си Mercedes-AMG Project One, който ще бъде най-мощният сериен автомобил на германската марка. В 43-секундното видео хиперколата беше показана в познатата сребристо-червена камуфлажна боя. За последно видяхме тази кола през декември, когато беше управлявана от пилота на Формула 1 Луис Хамилтън.

"Все още не мога да повярвам, че скоро ще се появи хиперкар с двигател от Формула 1", каза тогава седемкратният световен шампион. - Спечелихме първенството с този мотор през 2015 година, участвах дълго време в неговото развитие. Трябва да карам Project One по време на снимките и съм много горд от усилията, които Mercedes-AMG полагат в този проект. Тази кола е абсолютно уникална. "

Mercedes-AMG Project One е оборудван с 1.6-литров V6 двигател, който произвежда повече от 1000 конски сили и е способен да ускори колата над 350 км / ч

Mercedes-AMG Project One беше представена през 2017 година. Германската компания се надяваше да започне доставките на автомобили през 2019 г., но дебютните дати постоянно се променяха. През август миналата година Mercedes реши да напомни, че разработката на хипер автомобила продължава, и разказа за изпитанията на прототипите Project One на тестовата площадка в Емендинген.

Ще бъдат направени общо 275 екземпляра от Mercedes-AMG Project One. Цената на хиперкара се изчислява на около 2.5 милиона долара

Не е известно кога ще започне серийното производство на Project One. Докато чакат, на купувачите, направили предварителна поръчка за хиперкара, им беше предложено да закупят специалната версия на спортния автомобил Mercedes AMG GT Black Series, при това на доста преференциална цена. Вижте още за най-бързата цивилна кола на Mercedes.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.

Свързани новини