Last news in Fakti

3 Февруари, 2021 10:44 7 703 44

Mercedes показа видео с най-мощната си серийна кола с двигател от Ф1

  • mercedes-benz-
  • amg-
  • project 1-
  • формула 1

Все още не е ясно кога ще започне серийното производство на Project One - автомобила с мощност от 1 000 конски сили

Mercedes показа видео с най-мощната си серийна кола с двигател от Ф1 - 1

Mercedes публикува кратко видео с хиперавтомобила си Mercedes-AMG Project One, който ще бъде най-мощният сериен автомобил на германската марка. В 43-секундното видео хиперколата беше показана в познатата сребристо-червена камуфлажна боя. За последно видяхме тази кола през декември, когато беше управлявана от пилота на Формула 1 Луис Хамилтън.

Mercedes показа видео с най-мощната си серийна кола с двигател от Ф1

"Все още не мога да повярвам, че скоро ще се появи хиперкар с двигател от Формула 1", каза тогава седемкратният световен шампион. - Спечелихме първенството с този мотор през 2015 година, участвах дълго време в неговото развитие. Трябва да карам Project One по време на снимките и съм много горд от усилията, които Mercedes-AMG полагат в този проект. Тази кола е абсолютно уникална. "

Mercedes-AMG Project One е оборудван с 1.6-литров V6 двигател, който произвежда повече от 1000 конски сили и е способен да ускори колата над 350 км / ч

Mercedes-AMG Project One беше представена през 2017 година. Германската компания се надяваше да започне доставките на автомобили през 2019 г., но дебютните дати постоянно се променяха. През август миналата година Mercedes реши да напомни, че разработката на хипер автомобила продължава, и разказа за изпитанията на прототипите Project One на тестовата площадка в Емендинген.

Mercedes показа видео с най-мощната си серийна кола с двигател от Ф1

Ще бъдат направени общо 275 екземпляра от Mercedes-AMG Project One. Цената на хиперкара се изчислява на около 2.5 милиона долара

Не е известно кога ще започне серийното производство на Project One. Докато чакат, на купувачите, направили предварителна поръчка за хиперкара, им беше предложено да закупят специалната версия на спортния автомобил Mercedes AMG GT Black Series, при това на доста преференциална цена. Вижте още за най-бързата цивилна кола на Mercedes.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малиии

    13 4 Отговор
    1.6 литра????

    Коментиран от #4, #5

  • 2 тарикату

    4 16 Отговор
    Ша го скъсам с голфу, смешник.
  • 3 Спец

    4 2 Отговор
    За недоучилите - този Мерцедес е също с волан като на новата Тесла, за която много мислят, че няма да може да се регистрира! Тук волана е същия, както и при Ф1 болидите!
  • 4 Националист

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Това е + електро двигател, само от двигатела е около 640 кс
  • 5 Бачо Киро

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Малиии":

    Ми от 2015 сезона ... За шосейна кола не съм убеден, че е подходящ, ма кат има 275 човека да дадат пари, за да им седи в гаража, се тая ... Кат знаеш, че се ползват 3 мотора за сезон във Ф1 (е, поне е доста по-добре от едно време), смятай навън как ще е. Едва ли натоварването ще е същото разбира се, но на мен не ми е особено приятна мисълта за мотор с такива ниски интервали на сервиз и то от тип пълен ребилд ... Но пък и аз не съм мултимилионер с 50 коли в гаража ...
  • 6 Петър

    5 12 Отговор
    МЕРЦЕДЕС ТРЯБВА ДА СЕ НАСОЧАТ КЪМ БЪДЕЩЕТО А ТО Е ЕЛЕКТРОМОБИЛ ВМЕСТО ТАКИВА БЕЗМИСЛЕНИ ТАНКОВИ ДА ПОКАЗВАТ ЗАЩОТО ТЕСЛА ИМ ДИША ВЪВ ВРАТА.

    Коментиран от #9

  • 7 гост

    7 7 Отговор
    Мнооого малко време му остана на Мерцедес да показва каквото и да е !! Днес Епъл обяви , че ще инвестира близо 4 милиарда в Киа за завод за производство на електромобили в САЩ с възможност за удвояване на по-късен етап !! Което всъщност е над 100% от настоящата капитализация на същата , а акциите и скочиха с над 15% само за половин ден ! Чакаме следващия "стогодишен" приел "инвестиции" на Епъл , за неразбралите - скрито изкупуване !!
  • 8 Шекел

    6 10 Отговор
    Тия от мерцедес са хора без работа.Това се случва когато си инженер а не иноватор и откривател.Инженера е осъден да смята и прави едни и същи неща отдавна открити и безинтересни на умният човек.Прогреса е нула.Кипи безсмислен труд с други думи учи маме да не работиш.
  • 9 Ммммм

    5 8 Отговор

    До коментар #6 от "Петър":

    Тесла не им диша във врата, защото е пред тях! Може би след месец, ще се гледат тестовете на новата Модел С срещу конкуренти и ще се гледа, кой на кой диша във врата! Интересно, дали тази ще взима 400 метра за по-малко време!

    Коментиран от #12

  • 10 Гоуст

    6 12 Отговор
    Каква глупост.Турбокомпресиран 1.6 в6 тоеат състезателен двигател в шосейна кола та това е безумие колко би бил живота на една такава кола.Второ 350 км бяха скорост преди 30 години.акакъв е смисъла.Какъв е напредъка.Що за глупост.

    Коментиран от #13

  • 11 Факт!

    0 5 Отговор
    Какво би означавало цивилна кола нима имат и военни.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    3 11 Отговор

    До коментар #10 от "Гоуст":

    Еми смисъла е да се изкарат малко кинти от задръстени петролопитеци , дето още припадат по "марката" Мерцедес !! А на въпроса ти за "колко ще изкара" самия Мерцедес отговори !! 50 000 км !! На толкова трябва да се прави основен ремонт , което си е доста , при положение , че във формулата този двигател изкарва една десета от това !! А за максималната скорост просто тоя двигател и без това си работи почти на максимални обороти за да изкара тия коне , трябва да му направят скоростна кутия с 25-20 предавки за да вдига повече , която пък ще тежи повече и ще струва повече от самия двигател , пък то и тогава елкричките ще го разнасят като куцо пиле домат , та какъв е смисъла от всичко ???

    Коментиран от #14, #18, #36

  • 14 Гоуст

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Да обаче това е защото не се кара в състезателен режим иначе и тя ше е толко.Което означава че всъшност закупилите я са си купили скъпа ваза ще си я гледат.
  • 15 Перо

    5 1 Отговор
    В БГ винаги ще хвърчат искри от возилото,поради супер ниския клиренс за пътищата на толупа!
  • 16 тарикату

    2 4 Отговор
    И с голфу на комшията ша го скъсам - наточен 1.9тди
  • 17 Анкета

    10 1 Отговор
    Мислите ли,че на човек,който може да си позволи 2,5 милиона за една кола дали ще му пука колко ще изкара двигателя и каква ще е цената за подръжката на автомобила?!?
  • 18 фен Фпрмула1

    14 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Момченце не се пъни да обесняваш за двигателя на Мерцедес. Световни шампиони са във Формула 1 7-седем- пъти.Още при разработката на колата от Мерцедес казаха,че ресурса на двигателя ще е 50 000км.Тази кола е с уникална технология и не е за хора със скъсани джобове.Тази кола е инвестиция.Аз също харесвам Тесла,но Мерцедеса е друга лига.

    Коментиран от #19, #22, #38

  • 19 Абсолютно си прав

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "фен Фпрмула1":

    Mercedes изкарва 50 000 км, но никой няма да го кара толкова защото е автомобил за стоене в гараж. Тесла ще изкара поне 500 000 км при същата експлоатация, но е по-бърза в реални условия, не се нуждае от никаква поддръжка и струва 20 пъти по-малко.

    тоест едните произвеждат автомобили за ежедневието, а другите 20 пъти по-скъп автомобил, който е по-бавен и ще стои в гараж.

    път на коя технология принадлежи бъдещето?

    Коментиран от #23, #25

  • 20 Raptora

    10 4 Отговор
    Кво ми ги хвалите теа скапан тесли, барабар с лумпенизирания им собственик Мъск. Мерцедеса си е Мерцедес!
  • 21 Торозов

    8 2 Отговор
    Не виждам защото намесвате Тесла в мача. Има Формула Е и Формула 1 и директно може да си ги сравнявате. Въпреки притискането, колите във формула 1 поддържат средна скорост над 220 км/ч , а тези във Формула Е са много по-далеч от това. Да добавим и факта, че този двигател изкарва това темпо с 100 л бензин заради рестрикциите. Ако засилите Тесла със същата максимална скорост като този автомобил на Мерц ще видите колко по-малко разстояние ще мине за единица време.

    Коментиран от #39

  • 22 Шекел

    3 9 Отговор

    До коментар #18 от "фен Фпрмула1":

    И кое и е уникалното 1.6 турбо че тая концепция е от 79-те години.Немска прдня

    Коментиран от #33

  • 23 Този

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абсолютно си прав":

    За всеки случай, молете се бъдещето да принадлежи на технология много по различна от литиево-йонната батерия, че лошо му се пише на тоя свят!
  • 24 дада

    0 1 Отговор
    да мерите това чудо с тесла е все едно да хвалите тръбанчето пред тесла то хем е много ама много пъти по евтино хем за 200 000 лева колко гориво ще му налеете че тея години че ако сложите и тока стават още повече.

    Коментиран от #26

  • 25 дада

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абсолютно си прав":

    не се нуждае от никаква подръжка да не измислили вече перпето мобиле тоест вечния двигател да не пишем за другите части.

    Коментиран от #27

  • 26 Нене

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "дада":

    Тук не става въпрос за цената, а за техническите характеристики! Защо според теб, една по-бавна спортна кола, без някакъв комфорт с две места с ограничен ресурс, със скъпа поддръжка, ще струва 20 пъти повече от една по-бърза и практична кола и т. н. да не изброявам другите предимства? Къде виждаш тук сравнение между ТрЪбант и Тесла?

    Коментиран от #28, #29

  • 27 Хухуху

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "дада":

    На Тесла Модел 3 се прави техническо обслужване на всеки 40 хиляди километра, а тук на 50 хиляди основен ремонт! 😂😂Теслата за 3 основни ремонта тук, няма да е сменила накладките на спирачките! 😂😂

    Коментиран от #34

  • 28 дада

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Нене":

    къде прочете че е по бавна все пак е с двигател от ф1 и според теб теслата ще бие тая кола на 1 обиколка на нурборинг ли .я напиши колко са бързи двете коли да речем не до 350км а до 200км какви времена имат

    Коментиран от #31, #32

  • 29 дада

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Нене":

    пък и сравняваш по конфорт мерцедес и тесла.

    Коментиран от #30

  • 30 Нене

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "дада":

    Хихи, тва да не ти е С класа? Като е Мерцедес, седни на болида от Ф1, сигурно и той ще те вози луксозно! 😂😂 Това е спортна кола, окачването не е като на С класа! 😂 А при Тесла е въздушно!
  • 31 Нене

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "дада":

    А на Нюрбургринг само пилот може да искара максимално добро време, от тази кола! Един неопитен шофьор би се справил по-лесно с Тесла! Двойно предаване и електрическо задвижване! А тук тази кола е за пилоти, не аматьори! Ти можеш само да се пребиеш с нея!
  • 32 Дай цифри и ти?

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "дада":

    При Тесла ускорение до 100 за под две секунди, а четвърт миля за под 9 секунди.

    Дай тези данни за който и да е Mercedes и да сравняваме?

    До 200 не знам за колко ще ускори, но при положение че максималната скорост е 320 километра в час, предполагам че до 160 километра в час, няма да има Mercedes който да го бие.

    Коментиран от #40

  • 33 фен формула1

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Шекел":

    Нищо не ти разбира главата от технология. Това да не са ти руските каляски.За седем години във Формула 1 ,нито един конкурент не успя да се доближи до уникалния инженерен гений на германците.Явно в Русия сте направили нещо невиждано,но никой не знае за това.
  • 34 Дада

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Хухуху":

    Няма да си и сменин накладките да, щото ще са паднали заедно с шенкела и покрива и други разпадащи се части на тая псевдо Тсла

    Коментиран от #35

  • 35 Хухуху

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Дада":

    Шенкел - менкел, това е! Факти!
  • 36 Plameni

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Не писали ,че имаш и ти Mercedes ,по точно SLK ,не писали че си имал BMW 5 .Скоро беше коментирал ,че обмисляш да купуваш пак някаква бензинова кола (забравих каква марка беше) .За теслата и замъка в Норвегия закупен от акции на Tesla навсички е ясно за твоите фантазии. Явно твоето твърдение ,че нямаш кола и караш реното на съседа е най-достоверно СМЕШНИК! !!!Хахаха
  • 37 Готин

    0 2 Отговор
    Статията е с подвеждащо заглавие и твърдението за двигател 1.6 с 1000 к.с. е лъжа. Двигателите на този плъг-ин хибрид са четири като 1.6 ДВГ компресор е с 122 к.с., а мощността до 750 к.с. бруто се създава от още три електродвигатели. Пълната ОЧАКВАНА мощност е ВЪЗМОЖНО да достигне 1000 к.с.
  • 38 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "фен Фпрмула1":

    Каква технология има един двигател бе, г-н "формула? Къде живееш и на кой свят си ? Ама такава уникална технология има, направо никой не я знае. Само от 50 години двигателите са едни и същи. Вземи малко слез на земята. Това е чиста спекулация, 2 милиона К**А струва тая кола. Това е. Ама идиоти като тебе, си нямат идея какво говорят. Страшно уникален.....

    Коментиран от #41

  • 39 ЗАЩОТО

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Торозов":

    вече всички се сравняват с ТЕСЛАТА
  • 40 дада

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Дай цифри и ти?":

    четвърт миля под 9 секунди ама друг път или в сънищата във нета пише че най бързото време на тая дистанция от 8,822 и нещо е на нисан житиай пригоден за тая дистанция и е от над 1500к . поне прочети преди да пишеш все пак има чичко гугал а той знае всичко и познай колко е вдигнал в края на дистанцията дали изобщо теслата може да се доближи до тая скорост.

    Коментиран от #43

  • 41 дада

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Име":

    едни и същи двигатели във ф1 прочети малко първо че то стана твойто чукча писател чукча не читател.
  • 42 QUADRIFOGLIO

    0 0 Отговор
    Скопен "supercar" с V6 и тежки батерии. Нищо ново под слънцето, опитали са се да направят подобие на LaFerarri, само че там основният двигател е 6,3л. V12 при това атмосферен и със страхотен звук.
    А каква ще е масата на този автомобил не видях да е споменато, защото това е много важен фактор? Разбрах че читав звук и нормален ресурс няма да има, дано поне динамиката са я изпипали, та животът да му е кратък, но бурен. Защо кратък? Ами защото такива коне от 1,6 означава свръх натоварване, и както във формула едно ребилд след всяко състезание.
  • 43 Може

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "дада":

    Но Тесла пишат за сериен автомобил, не тунингован, чипосан и т. н. Има и Аудита и Голфове на по 2 хиляди коня, правени за драг! Това не са серийни коли!
  • 44 чичо гошо

    0 1 Отговор
    карам а-80в2 1.6д от 12години има боли дедовия за пластмасови щайги