Отидете към основна версия

5 338 18

Руски автомобил vs. стълб или един нестандартен краш тест на употребявана Lada (ВИДЕО)

  • lada-
  • краштест-
  • удар-
  • стълб

Блогърът AcademeG проведе краш тест на употребяван седан Lada Vesta от 2016 година по свой собствен метод. За да определи слабото място на автомобила, той беше разбит в стълб със скорост 39 километра в час.

Седанът е бил фиксиран на специална платформа, монтирана на релси. Ударът е върху шофьорската врата и B-колоната. В резултат на експеримента геометрията на каросерията е напълно нарушена, вратата на водача, прагът и покривът са сериозно повредени. Но двете въздушни възглавници сработват правилно.

Слабото място на Vesta се оказва самоносещата каросерия, страницата на която не е направена от едно цяло парче метал, а има заварка в средата. Освен това във вратите на седана има само един метален усилвател.

По-рано Lada Vesta е беше подложена на краш тест, използвайки метода ARCAP, който включва сблъсък с неподвижна деформируема бариера с 40 процента припокриване при скорост 64 километра в час.

Тогава моделът получи най-високата оценка от 4 звезди и отбеляза 14,1 точки: "клетката" на кабината почти не беше деформирана, а воланът и педалите се изместиха съвсем леко в следствие на удара. Както стандартните предни въздушни възглавници, така и предпазните колани се задействаха нормално.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини