Отидете към основна версия

6 926 27

Необичаен волан за градския електромобил на КамАЗ, който ще струва 22 000 лв. (ВИДЕО)

  • камаз-
  • кама-1-
  • волан-
  • дисплей

9-инчовият екран се намира в центъра на волана и запазва позицията си по време на завой

Компанията КамАЗ публикува тийзър на новия си електромобил. Видеото показа електрическа кола "Кама-1" в движение, а също така демонстрира работата на волана, в който е монтиран таблет.

Съдейки по видеото, 9-инчовият екран, който се намира в центъра на волана, запазва позицията си по време на завой. Този дисплей е предназначен за управление на автомобилни системи. Но къде тогава е въздушната възглавница на водача? Тя се намира под тапицерията на тавана.

„Кама-1“ беше представена на 10 декември на изложение в Москва. Дължината на градския кросоувър е 3.4 м, широчината - 1.7 м, височината - 1.6 м, а пътният просвет - 160 мм. Автомобилът е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет 33 киловатчаса и електрически мотор с мощност 80 kW.

Всичко това позволява на колата да достигне скорост до 150 км/ч и да измине до 250 км без презареждане. Времето за пълно зареждане на батерията в нормален режим е 6 часа, а в ускорен режим на бърза зарядна станция - 20 минути.

Ускорението до 100 км/ч отнема на руския електромобил само 6.7 секунди. Интелигентният кросоувър е оборудван с LED предна и задна оптика, динамични пътепоказатели, както и с всички необходими системи за пасивна и активна безопасност.

Както ТАСС съобщи по-рано, предполага се, че електрическата кола може да стане достъпна за обикновените купувачи още през 2021 година. Цената на "Кама-1", според агенцията, ще бъде около милион рубли при планирания обем на продажбите от около 20 хиляди автомобила годишно. Сумата се равнява приблизително на 22 000 лева.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.

Свързани новини