Last news in Fakti

11 Февруари, 2021 12:47 6 901 27

Необичаен волан за градския електромобил на КамАЗ, който ще струва 22 000 лв. (ВИДЕО)

  • камаз-
  • кама-1-
  • волан-
  • дисплей

9-инчовият екран се намира в центъра на волана и запазва позицията си по време на завой

Необичаен волан за градския електромобил на КамАЗ, който ще струва 22 000 лв.  (ВИДЕО) - 1

Компанията КамАЗ публикува тийзър на новия си електромобил. Видеото показа електрическа кола "Кама-1" в движение, а също така демонстрира работата на волана, в който е монтиран таблет.

Съдейки по видеото, 9-инчовият екран, който се намира в центъра на волана, запазва позицията си по време на завой. Този дисплей е предназначен за управление на автомобилни системи. Но къде тогава е въздушната възглавница на водача? Тя се намира под тапицерията на тавана.

Необичаен волан за градския електромобил на КамАЗ, който ще струва 22 000 лв.  (ВИДЕО)

„Кама-1“ беше представена на 10 декември на изложение в Москва. Дължината на градския кросоувър е 3.4 м, широчината - 1.7 м, височината - 1.6 м, а пътният просвет - 160 мм. Автомобилът е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет 33 киловатчаса и електрически мотор с мощност 80 kW.

Всичко това позволява на колата да достигне скорост до 150 км/ч и да измине до 250 км без презареждане. Времето за пълно зареждане на батерията в нормален режим е 6 часа, а в ускорен режим на бърза зарядна станция - 20 минути.

Необичаен волан за градския електромобил на КамАЗ, който ще струва 22 000 лв.  (ВИДЕО)

Ускорението до 100 км/ч отнема на руския електромобил само 6.7 секунди. Интелигентният кросоувър е оборудван с LED предна и задна оптика, динамични пътепоказатели, както и с всички необходими системи за пасивна и активна безопасност.

Както ТАСС съобщи по-рано, предполага се, че електрическата кола може да стане достъпна за обикновените купувачи още през 2021 година. Цената на "Кама-1", според агенцията, ще бъде около милион рубли при планирания обем на продажбите от около 20 хиляди автомобила годишно. Сумата се равнява приблизително на 22 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    14 45 Отговор
    Пародийната музика и клипче, снимано в цех с универсални металорежещи машини е показателно! Скоро - вероятно след има-няма 100 години!

    Коментиран от #14

  • 2 гост

    27 13 Отговор
    Такъв волан има Ситроен от над 15 години и то в модели вече спрени от производство като Пикасо 2 ! Само че без таблета , но със също неподвижна средна част , която тогава обясниха именно със запазване позицията на еърбега !

    Коментиран от #4

  • 3 Илчо

    32 5 Отговор
    Ще кажа на тати да ми вземе една да си карам из София. Другия месец взимам книжка. Ще съм уникален с тоя Камаз. Мацките ще полудеят!
  • 4 Kevin

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    И аз като го видях първо се сетих за Ситроен С5, на който му въртиш волана, а средната част с 20 копчета на нея си стои на едно място :D :D :D
  • 5 сектант

    10 25 Отговор
    този волан е разработен от дачия които до подариха на ситроен защото те просто нямаха такива технологии по онова време
  • 6 Бай Ганьо

    47 17 Отговор
    А ние ПРАВИМ ЧУШКОПЕК.🤣🤣🤣
    ГОЛА ВОДА сме, ама И НИЕ като макетата се подиграваме на другите.🤣🤣🤣Имаме няколко чужди завода за фарове, и с това ТИКВАТА-ТУЛУП се гордее и нарича АВТОМОБИЛНИ ЗАВОДИ....хахахаха🤣🤣🤣

    Коментиран от #7

  • 7 гост

    10 43 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Ганьо":

    Абе да ти кажа по-добре най-добрия чушкопек в света , отколкото най-тъпия електромобил в света , че и камион , всякакъв , хахах !!
  • 8 ТттттТ

    39 1 Отговор
    Симпатичо изглежда-но не подхожда да носи името на бруталната и наложена марка Камаз...Иначе успех им желая.

    Коментиран от #9

  • 9 Да бе

    31 2 Отговор

    До коментар #8 от "ТттттТ":

    КАМАЗ е запазена марка! Спечелила много международни награди и ралита!

    Коментиран от #17

  • 10 Знайко

    12 5 Отговор
    Подобно кормило имаха високия клас Строени преди 10-15 години. В средата на кормилото имаше неподвижни копчета, а не дисплей. Но хората не го харесаха и не ги купуваха. Производство от 20 000 годишно е недостатъчно за огромния пазар на Русия. Само за сравнение в България годишно се продават 30 000 бр. нови автомобила и още 200 000 бр. "нов внос", а Русия е 20 пъти по-голям пазар от нас.
  • 11 Шоп от СО

    5 13 Отговор
    Руски направен в Китай
  • 12 КАМА СУТРА

    15 11 Отговор
    ДА СИ МАХАТ ТАБЛЕТА И ДА СМЪКВАТ ЦЕНАТА! АЗ ПЪТЯ ЛИ ЩЕ ГЛЕДАМ ИЛИ ФИЛМИ? ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ С ТИЯ ТАБЛЕТИ И ЕКРАНИ ДЕТО НИЩО НЕ СЕ ВИЖДА И ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО НА ШОФЬОРИТЕ. 22 000 ЛЕВА СА МНОГО ЗА ЕЛЕКТРИЧЕСКА ЛАГЕРНА КОЛИЧКА.
  • 13 ПЕКОЧУШ

    21 7 Отговор
    ТРИ МАНДАТА ГЕРБ И РАЗБОЙКО БОРИСОВ И ЕДИН ЗАВОД ЗА ЕЛЕКТИЧНИ ЛАГЕРНИ КАРУЧКИ НЕМОЖЯ ДА ПАСТРОИ ТИКВОПИТЕКА. ГЛЕДАМ ТАЯ РЪБАТА КАТО БОЙКО. ДАЖЕ ЧУШКОПЕЧЦИТЕ ВЕЧЕ ДЕФЕКТНИ ОТ ЗАВОДА. ЛЯТОСК КУПИХ ЧУШКОПЕК ОТ ХАСКОВСКИТЕ И НЕ ТРЪГНА. ОТВОРИХ И КО ДА СКИВАМ ЕДИНИЯ ПРОВОДНИК НЕ СВЪРЗАН КЪМ ЩЕПСАЛЯ. МАЛЕ И ЧУШКОПЕЦИ НЕМОЕМ ДА ПРАВИМ ВЕКЕ. ГЕРБ НИ ЗАКОПА НА ДЪНОТО.
  • 14 Тоалетна хартия даже е вносна тука

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Емил":

    Джапанките сьщо .... Може да ма допьлваш и ти ОТВОРКО ДЕТ СИ МАЙСТОР ПО ПЬЛНЕНЕ НА ТОАЛЕТНИ... Пьк са пидиграваш на комшиите си...

    Коментиран от #18

  • 15 deja vu

    17 3 Отговор
    Де бехте всички хейтърчета, онзи ден на статийката с онова Ламбо на вериги?... А да, верно - то беше на едно модерно хАмериканско чаве, дето виеше на фалцет! От това Камаз-че и онова Ламбо-щайн, това определно е по-обмислено, ма нема значение, нали?! Та нали ние БОЛГАРите правим всичко и по-хубаво...
  • 16 Мани мани

    4 24 Отговор
    Тея руснаците са абсолютни аборигени,честно.С 100 години назад са от развотия свят.Деградирала нация
  • 17 Случаен

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Да бе":

    То добре, ама досега само камиони са правили, някак не стои добре марката на мини градска кола. Иначе самата кола е добре

    Коментиран от #26

  • 18 патриота

    1 14 Отговор

    До коментар #14 от "Тоалетна хартия даже е вносна тука":

    Ооооо,русначето ! Заболя ли те тр@тката ? Като си решил да тролиш из български сайтове,поне си сложи българица на клавиатурата!

    Коментиран от #19

  • 19 Чудя се че фактите не ги броиш

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "патриота":

    А се месиш политиката. А пропо явно си още с памперси та не знаеш че и хартията и джапанките и пироните и т. Н. Се правиха ТУК А НЕ НЯКЬДЕ СИ...... НО ЯВНО ТВА Е СЕГАШНАТА ВИ ГОРДОСТ ДА НЕ ПРАВИТЕ НИЩО.....
  • 20 Сектант

    3 7 Отговор
    Дачия и Камаз - двете автомоболни легенди без аналог на пазара! Очаквам сътрудничество ппомежду им!
  • 21 авто

    6 4 Отговор
    Нищо лично към руснаците,просто не ми харесва .

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 НАЙ ЗДРАВИЯ БЪЛГАРИН СЛЪНЦЕЯД

    9 2 Отговор
    ЕВАЛА НА БРАТУШКИТЕ .АЗ СЪМ КАРАЛ КАМАЗ КАМЬОН ЩЕ си купя КАМА - 1!!!!
  • 24 0000

    6 2 Отговор
    Симпатяга е.
  • 25 10000

    3 5 Отговор
    Това е електромотор със обща каска!😀
  • 26 Сибирь

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Случаен":

    Колега, половината произведени малолитражни Ока (бясната табуретка) бяха от завод на Камаз. Отделно контролния пакет от акции на цивилното производство на Камаз е собственост на Даймлер Бенц от 20години
  • 27 незнайко

    1 0 Отговор
    Ето това е иновация !!! Защо "ГОЛЕМИТЕ" не са го направили досега ??? Руснаците май не са за подценяване !!!