Отидете към основна версия

10 439 22

Вижте серийната Skoda Kushaq

  • skoda-
  • kushaq

Производствената версия на кросоувъра се оказа почти неразличима от концепцията Vision IN

Месец преди премиерата на серийния кросоувър Skoda Kushaq, насрочена за 18 март, чешкият автомобилен производител публикува две нови изображения на модела. Съдейки по скиците, серийната версия на практика не се различава от миналогодишния шоу-автомобил Vision IN.

Компактният кросоувър Kushaq, предназначен за индийския пазар, по пътя към конвейера е загубил само незначителни детайли - осветлението на логото, както и прибиращите се дръжки на вратите и LED лентата, свързваща задните светлини.

Иначе трудно може да се различи от концепцията Vision IN, представена през 2020 г. Моделът е базиран на модулната платформа MQB-A0 и е с дължина не повече от четири метра - това ще позволи на Kushaq да отговаря на условията за данъчни стимули в Индия.

Иновацията отстъпва по размер на Karoq, междуосието ѝ е 2 651 милиметра срещу 26 38 милиметра за Karoq. В Индия Kushaq ще се предлага с избор от два бензинови турбодвигателя - 1.0 и 1.5 литра, които могат да се комбинират с шестстепенна механична скоростна кутия, с шестстепенна автоматична или със седемстепенна DSG роботизирана трансмисия. Задвижването е само на предните колела.

За модела ще се предлага широка гама оборудване: LED основни светлини, мултимедийна система със сензорен екран, климатроник, шест въздушни възглавници, които могат да бъдат допълнени със странични въздушни възглавници и завеси срещу допълнително заплащане.

Освен това кросоувърът ще получи система за помощ при спускане и изкачване, круиз контрол, сензори за дъжд и светлина. И с този модел Skoda продължава да следва традицията имената на всички нови кросоувъри на марката започват с буквата "K" и да завършват с "Q" (например Karoq и Kodiaq).

Kushaq не прави изключение. Името му е заимствано от индийската история. В превод от санскрит тази дума означава „император“ или „цар“. Но въпреки индийските корени, моделът има всички шансове да се появи извън страната, което се намеква от слогана Made for the world in India („Създадено за света в Индия“).

Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Skoda представи обновения Kodiaq

    Skoda представи значително актуализиран кросоувър Kodiaq, който чешката марка продава от пет години - от 2016 година. Сега колата, като част от рестай ...
    13.04.2021
    6 934
    7
  • Ето как ще изглежда новата Skoda отвътре

    Преди няколко седмици ви показахме скици на новото попълнение в гамата на Skoda, носещо името Kushaq. Както още тогава стана ясно, SUV-то ще е по-малк ...
    05.03.2021
    7 644
    22