18 Февруари, 2021 11:01 10 325 22

Вижте серийната Skoda Kushaq

  • skoda-
  • kushaq

Производствената версия на кросоувъра се оказа почти неразличима от концепцията Vision IN

Вижте серийната Skoda Kushaq - 1

Месец преди премиерата на серийния кросоувър Skoda Kushaq, насрочена за 18 март, чешкият автомобилен производител публикува две нови изображения на модела. Съдейки по скиците, серийната версия на практика не се различава от миналогодишния шоу-автомобил Vision IN.

Компактният кросоувър Kushaq, предназначен за индийския пазар, по пътя към конвейера е загубил само незначителни детайли - осветлението на логото, както и прибиращите се дръжки на вратите и LED лентата, свързваща задните светлини.

Иначе трудно може да се различи от концепцията Vision IN, представена през 2020 г. Моделът е базиран на модулната платформа MQB-A0 и е с дължина не повече от четири метра - това ще позволи на Kushaq да отговаря на условията за данъчни стимули в Индия.

Вижте серийната Skoda Kushaq

Иновацията отстъпва по размер на Karoq, междуосието ѝ е 2 651 милиметра срещу 26 38 милиметра за Karoq. В Индия Kushaq ще се предлага с избор от два бензинови турбодвигателя - 1.0 и 1.5 литра, които могат да се комбинират с шестстепенна механична скоростна кутия, с шестстепенна автоматична или със седемстепенна DSG роботизирана трансмисия. Задвижването е само на предните колела.

За модела ще се предлага широка гама оборудване: LED основни светлини, мултимедийна система със сензорен екран, климатроник, шест въздушни възглавници, които могат да бъдат допълнени със странични въздушни възглавници и завеси срещу допълнително заплащане.

Освен това кросоувърът ще получи система за помощ при спускане и изкачване, круиз контрол, сензори за дъжд и светлина. И с този модел Skoda продължава да следва традицията имената на всички нови кросоувъри на марката започват с буквата "K" и да завършват с "Q" (например Karoq и Kodiaq).

Kushaq не прави изключение. Името му е заимствано от индийската история. В превод от санскрит тази дума означава „император“ или „цар“. Но въпреки индийските корени, моделът има всички шансове да се появи извън страната, което се намеква от слогана Made for the world in India („Създадено за света в Индия“).


Поставете оценка:
Оценка 3 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тарикату

    9 32 Отговор
    трошлива кошница, шгу скъсам с голфу, смешник

    Коментиран от #18

  • 2 Кофти

    54 9 Отговор
    На тези Шкоди защо им слагат най - тъпите имена не мога да разбера...
  • 3 vikilexus

    28 9 Отговор
    Първият двигател е 3 цл. отпадък...Ноо втория двигател новия 1.5 тси 150 коня 4 цл. е много добър съчетан със 6 ст. ръчка....имаме го същият във фирмата в новият Супърб Комби ноември 2020 г. и дърпа много прилично със стока и 4 човека!

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 4 Отврат

    10 18 Отговор
    Отврат
  • 5 ivan

    61 4 Отговор
    Скоро очакваме за българския пазар шкода Tashaq

    Коментиран от #9

  • 6 Варна

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "vikilexus":

    Ще те подкрепя-двигателя с 150 коня и ръчка тегли добре. Ако и се пипне софтуера, ще върви още повече.
  • 7 ДОКО

    19 3 Отговор
    БЪЛГАРИНО КАКТО СЪМ КАЗВАЛ НЕМАШ НИКАКЪВ КЕЛЕПИР ОТ ВЛИЗАНЕТО ТИ В ЕС/САМО ГЕНЕРАЛА ИМА../ А СЕГА ЕВТИНИ ШКОДИ ТИП СУВ ЗА ИНДИЯ А ЗА ТЕБЕ КАРОГ ЕДНОРОГ И ТЕМ ПОДОБНИ ЗА ФАНТАСТИЧНИ КИНТИ..НАЛИ ОТ ЕВРОПА ДЕМЕК НАЛИ СИ БАРО..ХА ХА
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 666

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "ivan":

    Трябва да започва с К и завършва с Q.Нещо като Kypvoliaq.
  • 10 Баш Батка

    14 5 Отговор

    До коментар #3 от "vikilexus":

    Служебната кола е най-бърза маниак! 1.5 TSI разтяга вериги след 60к km а при вас и по-рано може ,че нали е служебна ралиджийка.

    Коментиран от #16

  • 11 Баш Батка

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "vikilexus":

    Та мисълта ми е на селинджъра му метнат една служебна кошница и ГСМче и 600-800лв заплата и се радва ,че е на Софията...

    Коментиран от #13

  • 12 Скоро очаквам.............

    13 2 Отговор
    Да направят едноцилиндров двигател с две турбини със 150 коня.
  • 13 НДК

    12 3 Отговор

    До коментар #11 от "Баш Батка":

    В София дават 200лв за почистване на 9 етажен вход два пъти седмично за по 2-3 часа.За служител със служебен Супърб заплататата не е под 3000лв и има и доста други бонуси.
  • 14 Гларус

    5 0 Отговор
    това е рендъра, дайте снимки!
  • 15 дядо Йоцо гледа

    6 4 Отговор
    пред 2022 чакаме двигатели в колите от максимум 0,5 литра обем. Даунсайзинга не спира "да се развива". Идиоти! Счетоводители и инженери - едноклетъчни амеби.
  • 16 шофйор

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Баш Батка":

    1,5 tsi не е с верига прочети и 1,4 от 2017не е с верига

    Коментиран от #17

  • 17 Баш Батка

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "шофйор":

    Ходи се прегледай с вериги са ама не верига за казанчето, която ти мисиш.
  • 18 Шибач

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "тарикату":

    А бе я си карай таралясник и не се обаждай! Всяка чисто нова кола е по-добра от твоя дърт гълъбарник, наречен Голф.
  • 19 дърт шофьор

    7 0 Отговор
    Кач пара? - попитаха на индийския пазар.
  • 20 Петко

    2 4 Отговор
    С тези тъпи имена даже вече и в завода не могат да ги различат. Аз чакам Kyrnaq, Karabataq. От далеч се вижда тотална липса на дизайнерска мисъл, трябва да се прави нов модел - прави се и толкова.
  • 21 В е л и к и я

    2 2 Отговор
    От Шкода само Кодияк и евентуално Супърб , другите независимо че имат обем са много олекотени за обема и според мен са опасни за каране извънградско , говоря за най новите модели от 2020 насам ...от предишни години модели може !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.