Отидете към основна версия

3 540 10

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт

  • род стюарт-
  • lamborghini-
  • countach-
  • търг

В Париж аукционната къща RM Sotheby’s продаде на търг рядко Lamborghini Countach LP400 от 1977 година. Парите, за които беше продаден автомобила са 944 хиляди долара и това е рекордна сума за легендарния суперавтомобил Lamborghini.

Тази висока сума се дължи на два фактора. Първо, това е наистина рядък модел - произведени са само 157 Lamborghini Countach от тази първа серия.

Сред характеристиките на автомобила е уникален перископ на покрива, предназначен да подобри гледката от огледалото за обратно виждане в салона. Lamborghini Countach LP400 е оборудван и с четирилитров V12 двигател, който му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за 5 секунди и да достигне скорост от 290 км/ч.

На второ място, тази конкретна кола има интересна история. Суперкарът Lamborghini е построен по поръчка на известния британски рок изпълнител Род Стюарт. Певецът го обича толкова много, че дори го транспортира със себе си на турнета в САЩ и Австралия.

Въпреки това през 2002 г. Род Стюарт продава колата, а новият собственик решава да я реставрира и по-скоро - да я модернизира. Колата е пребоядисана, добавен е нов аеродинамичен бодикит, а покривът е отрязан. Освен това воланът е преместен отдясно наляво.

През 2013 г. автомобилът отново сменя собственика си и той го възстановява в първоначалното му състояние, като поверява работата на специалисти от Lamborghini. Както можете да видите, тъжната история на автомобила не се отразява на цената му.

Между другото, този рекорд за цената на Lamborghini Countach може да бъде счупен още през март. тогава още едно купе с перископ ще бъде продадено на търг - то няма такъв звезден собственик, но състоянието на колата е повече от перфектно.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини