25 Февруари, 2021 09:50 3 517 10

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт

  • род стюарт-
  • lamborghini-
  • countach-
  • търг
Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт - 1

В Париж аукционната къща RM Sotheby’s продаде на търг рядко Lamborghini Countach LP400 от 1977 година. Парите, за които беше продаден автомобила са 944 хиляди долара и това е рекордна сума за легендарния суперавтомобил Lamborghini.

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт

Тази висока сума се дължи на два фактора. Първо, това е наистина рядък модел - произведени са само 157 Lamborghini Countach от тази първа серия.

Сред характеристиките на автомобила е уникален перископ на покрива, предназначен да подобри гледката от огледалото за обратно виждане в салона. Lamborghini Countach LP400 е оборудван и с четирилитров V12 двигател, който му позволява да ускори от 0 до 100 км/ч за 5 секунди и да достигне скорост от 290 км/ч.

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт

На второ място, тази конкретна кола има интересна история. Суперкарът Lamborghini е построен по поръчка на известния британски рок изпълнител Род Стюарт. Певецът го обича толкова много, че дори го транспортира със себе си на турнета в САЩ и Австралия.

Въпреки това през 2002 г. Род Стюарт продава колата, а новият собственик решава да я реставрира и по-скоро - да я модернизира. Колата е пребоядисана, добавен е нов аеродинамичен бодикит, а покривът е отрязан. Освен това воланът е преместен отдясно наляво.

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт

През 2013 г. автомобилът отново сменя собственика си и той го възстановява в първоначалното му състояние, като поверява работата на специалисти от Lamborghini. Както можете да видите, тъжната история на автомобила не се отразява на цената му.

Между другото, този рекорд за цената на Lamborghini Countach може да бъде счупен още през март. тогава още едно купе с перископ ще бъде продадено на търг - то няма такъв звезден собственик, но състоянието на колата е повече от перфектно.

Продадоха любимото Lambo на Род Стюарт


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 S Class

    10 4 Отговор
    Тази сутрин закусвах пържени филийки. Тесла е боклук.
  • 2 Потресен

    14 3 Отговор
    Този който я е купил през 2002-ра и отрязал покрива за да я "осъвремени" е пълен о..гофрен.Учудвам се,че някой е дал такава сума за тази окепазена легенда.
  • 3 Хипермен

    2 13 Отговор
    Малко ще ме е срам да се пусна с тая самоделка ако и да е такава марка....

    Коментиран от #5

  • 4 Знайо

    3 6 Отговор
    Бегом бърже на втора към Надин.
  • 5 Гост

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хипермен":

    Възстановена от Ламборгини до оригиналното състояние. Легендарен "wedge" дизайн на Бертоне с перископна система за задно виждане. LP400 e първият и най-чист дизайн почти със статус на коцептуална кола, докато следващите модификации го развалят с добавяне спойлери, бодикитове и раздувки.
  • 6 еко активист

    2 9 Отговор
    Ние еко активистите смятаме че тези стари трошки нямат място в градовете.

    Изхвърлете всички стари коли на вторични суровини и си купете нови коли.

    Новата кола след като я карате 5 месеца си купете пак нова

    Коментиран от #7, #10

  • 7 Komapak

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "еко активист":

    Ти лично практикува ли препоръчаното от теб? Защото аз много се съмнявам.
  • 8 До 3 9 Хипермен

    6 1 Отговор
    Ако ти падне тжова Ламбо, дай го на мен и кажи кой баварец искаш в замяна. Пък аз ще си бера срама...
  • 9 Гого

    6 0 Отговор
    1977 за каква кола става на въпрос. За 5 сек. до 100.
    Машина :)
    Дори сега да я видиш някъде до съвременни модели супер и хипер коли ще се вгледаш в нея с възхищение.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.