Отидете към основна версия

11 823 29

Ето кои са най-добрите дамски коли на годината

  • автомобили-
  • жени

Журито на състезанието „Световен автомобил на годината 2021“ за жени обяви победителите в девет категории

Както отбелязват съдиите, всички печеливши автомобили представляват върхови постижения в своите сегменти, базирани на безопасност, комфорт, технологии и съотношение цена-качество.

Състезанието се провежда вече 11 години поред, а тази година петдесет автожурналистки от 38 държави, обхващащи пет континента, избраха най-добрите дамски коли в девет категории. Това е единственото жури в автомобилния свят, което се състои изключително от жени.

Тази година беше използвана нова методология за гласуване - първо бяха избрани три модела във всяка категория, а след това и самият победител. В състезанието могат да участват само автомобили от 2020 година.

Вече са обявени победители в девет категории, но журито трябва да избере един от най-добрите автомобили измежду тях. Резултатът се планира да бъде обявен на 8 март, Международния ден на жената.

Списъкът с победителите изглежда така:

Най-добра градска кола - Peugeot 208;
Най-добра семейна кола - Skoda Octavia;
Най-добър луксозен автомобил - Lexus LC500 Cabrio;
Най-добър спортен автомобил - Ferrari F8 Spider;
Най-добър кросоувър - Peugeot 2008;
Най-добро средноразмерно SUV - Land Rover Defender;
Най-добро голямо SUV - Kia Sorento;
Най-добрър 4х4 автомобил - Ford F-150;
Най-добър електромобил - Honda e.

Състезанието за Световна кола на годината за жени е създадено от новозеландскатаавтомобилна журналистка Санди Мире през 2009 г. Целта на наградите е да се изберат най-добрите автомобили на годината, но те не трябва да бъдат „дамски коли”. Машините са избрани въз основа на принципите, които ръководят всички потребители, включително безопасност, качество, цена, дизайн, динамика на движение и въздействие върху околната среда.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.

Свързани новини