Отидете към основна версия

16 578 17

Infiniti преименува всичките си модели

  • infiniti-
  • q-
  • qx

Луксозното поделение на Nissan смята да промени названията на всички модели в гамата си. Съгласно новата стратегия имената на автомобилите на Infiniti ще започват с буквата Q.

Формулата при леките коли ще бъде "Q+цифров индекс", а названията на кросоувърите и всъдеходите ще започват с комбинацията QX, следвана от две цифри. Те вече няма да указват обема на двигателя, а статуса на модела в йерархията на гамата. Колкото по-голямо е числото, толкова по-престижен е моделът.



Първият преименуван автомобил ще стане спортният седан Q50, който заменя серията G. Неговият дебют се очаква след няколко дни на салона в Детройт. След него ще се появят Q60 (спортно купе и кабриолет на базата на Q50) и седанът Q70, който заменя Infiniti M.

Ситуацията при кросоувърите и всъдеходите е аналогична. Най-малкият ще получи името QX50, а наследникът на QX ще се нарича QX80.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Задава се Infiniti с мотор от Mercedes-Benz

    Първият модел на Infiniti с двигател на Mercedes-Benz ще бъде показан след около месец на салона в Женева. С немско сърце ще се сдобие седанът Q50. ...
    06.02.2013
    5 198
    49