Отидете към основна версия

15 979 27

Продава се 55-годишна Волга, която е реставрирана повече от осем години

  • волга-
  • газ-21

Редкият ГАЗ-21 е в отлично състояние

В Новосибирск беше пуснат за продажба перфектно реставриран двуцветен ГАЗ-21 "Волга", произведен през 1966 година. Цената е 1.8 милиона рубли, което се равнява приблизително на 20 700 евро. Според продавача са били необходими повече от осем години за възстановяването на автомобила.

Волгата за продажба има каросерия в бяло и червено и подобен интериор, облицован с кожа. Възстановената кола изглежда перфектно. Според продавача специалистите са използвали само оригинални резервни части по време на процеса на възстановяване.

Според съветските фабрични каталози инженерите са възстановили както части от каросерията, така и интериорни елементи, включително аудиоуредбата от средата на миналия век и маркови часовници.

Този ГАЗ-21 е оборудван с 2.4-литров бензинов двигател с мощност 64 конски сили, който е сдвоен с механична скоростна кутия, а въртящият момент се предава на задните колела. 55-годишният автомобил развива максимална скорост от 130 километра в час.

Съдейки по обявата, пробегът на този рядък екземпляр, който цял живот се пази от един собственик, е само 2 500 километра. Според продавача той е прекарал повече от осем години, за да възстанови емблематичната съветска кола.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 49 гласа.

Свързани новини