Отидете към основна версия

14 975 37

Кола за 360 000 евро катастрофира шест часа след покупката

  • ferrari-
  • катастрофа

Шофьорът на новозакупеното Ferrari F8 Tributo, катастрофира тежко на германски аутобан

В Германия шофьор зад волана на Ferrari F8 Tributo е участвал в катастрофа шест часа след вземането на ключовете от дилър. Единствената снимка от мястото на инцидента е публикувана от Carscoops. Според изданието 43-годишният шофьор е платил около 360 000 евро за италианския спортен автомобил. Освен това клиентът е трябвало да чака колата доста дълго - около година.

Инцидентът е станал на магистрала A5. Според местната полиция спортният автомобил се е движил по мокър път със сериозно превишена скорост и с летни гуми. Това може да е основната причина за инцидента, пише още изданието. След като губи контрол над автомобила, Ferrari-то се забива в бетонна преграда на пътя. В резултат на сблъсъка едно от задните колела на автомобила е откъснато. След това спортният автомобил се блъска и в микробус.

В резултат на инцидента шофьорът на F8 Tributo е тежко ранен, но без опастност за живота. Веднага е изпратен в болница

Ferrari F8 Tributo се задвижва от 3.9-литров турбо V8 мотор, който дебютира на лимитираната суперкола Pista. Двигателят развива 720 к.с. от. и 770 Нм въртящ момент. Ferrari F8 Tributo е в състояние да ускори от нула до 100 км/ч за 2.9 секунди, а ускорението до 200 км/ч отнема 7.8 секунди. Максималната скорост на суперавтомобила е 340 км в час.

Както ви информирахме вече, миналата седмица в Турция шофьор зад волана на спортен автомобил Ferrari 458 Italia попадна в катастрофа веднага след напускането на автомивка. Съдейки по публикуваното видео, шофьорът решава да демонстрира своите шофьорски умения, но се сблъска в бордюра с лявото си задно колело. В резултат Ferrari 458 Italia, който загуби контрол, забива в мантинелата.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.

Свързани новини