Отидете към основна версия

4 416 4

Maserati с двигател от Jeep

  • maserati suv

Преди време усилено се заговори, че кросоувър с марка Maserati ще се появи в най-скоро време. Тези слухоle продължават да се подсилват, но сега се появи интересна, но отново непотвърдена информация.

Става дума за това, че автомобилът с повишена проходимост на Maserati няма да се оборудва с двигател от Ferrai. Решението за това било взето заради значителното съкращаване на разходите в концерна.

Пак преди няколко седмици се появи информация, че системата 4х4 ще бъде заимствана от иновацията  Ferrari FF (не забравяйте, че Ferrari и Maserati са част от концерна FIAT), но двигателят ще си е на Maserati.

Новото сега е, че всъдеходът ще бъде оборудван с "американско сърце". Двигателят HEMI V8 ще бъде заимстван от Jeep Grand Cherokee SRT8. Производството на кросоувър Maserati е насрочено за началото на 2012 година.

Платформата върху която ще се изгражда италианския всъдеход също ще е от  Jeep Grand Cherokee. Моделът ще се прави в завода на Chrysler в Детройт. Така по всичко личи, че за голяма жалост на италианските фенове, подобна "катастрофа" ще се случи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • SUV от Maserati във Франкфурт

    Само след два месеца, по време на автомобилното изложение във Франкфурт, компанията Maserati планира да представи първия си кросоувър. Той ще бъде пок ...
    28.07.2011
    4 549
    17