Отидете към основна версия

8 284 5

Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone

  • стари автомобили-
  • реставрация-
  • продажба

В американския щат Колорадо местен жител реши да продаде частния си дом. Заедно с недвижимите имоти на ликвидация подлежат пет ретро автомобила - три Ford Thunderbird и два Lincoln Continental, които стоят неподвижно в гаража през последните 45 години.

Колекцията ретро автомобили се състои от три Ford Thunderbird, построени през 1962, 1964 и 1966-а. В допълнение има и две коли Lincoln Continental, които слизат от поточната линия съответно през 1971 и 1977 година. Ford-овете са оборудвани с 4.0-литров V8 мотор с 390 конски сили, а какви агрегати задвижват Lincoln-ите е неизвестно. Също така не се съобщава в какво техническо състояние са моделите.

Съдейки по публикуваните снимки, каросериите на всички автомобили са на места покрити с ръжда, както и с дебел слой прах. Състоянието на салоните също не е "розово". Известно е, че Thunderbird-ите за последно напускат гаража през 1976 година. След това собственикът поставя колите "на трупчета" и вече не ги експлоатира.

Продавачът е готов да се раздели с култовите американски модели за по $1 900 за всяка кола. Потенциалните купувачи обаче ще трябва да вложат много усилия и пари, за да върнат на тези екземпляри Ford Thunderbird и Lincoln Continental предишната им слава.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.

Свързани новини