6 Април, 2021 11:13 8 246 5

Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone

  • стари автомобили-
  • реставрация-
  • продажба
Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone - 1

В американския щат Колорадо местен жител реши да продаде частния си дом. Заедно с недвижимите имоти на ликвидация подлежат пет ретро автомобила - три Ford Thunderbird и два Lincoln Continental, които стоят неподвижно в гаража през последните 45 години.

Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone

Колекцията ретро автомобили се състои от три Ford Thunderbird, построени през 1962, 1964 и 1966-а. В допълнение има и две коли Lincoln Continental, които слизат от поточната линия съответно през 1971 и 1977 година. Ford-овете са оборудвани с 4.0-литров V8 мотор с 390 конски сили, а какви агрегати задвижват Lincoln-ите е неизвестно. Също така не се съобщава в какво техническо състояние са моделите.

Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone

Съдейки по публикуваните снимки, каросериите на всички автомобили са на места покрити с ръжда, както и с дебел слой прах. Състоянието на салоните също не е "розово". Известно е, че Thunderbird-ите за последно напускат гаража през 1976 година. След това собственикът поставя колите "на трупчета" и вече не ги експлоатира.

Ръждясали и изоставени класики се продават на цената на нов iPhone

Продавачът е готов да се раздели с култовите американски модели за по $1 900 за всяка кола. Потенциалните купувачи обаче ще трябва да вложат много усилия и пари, за да върнат на тези екземпляри Ford Thunderbird и Lincoln Continental предишната им слава.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морето

    22 1 Отговор
    Все ще се намери някой местен каубой, който ще шари кинти за тези реликви и ще ги даде на някое студио по реставриране, за да ги върнат пак към живот. Ако крайната цена след цялостния ремонт е близо до 30 000 долара, ще ги продаде на печалба.

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Морето":

    Далеч си от цифрите. Около 80-90000 струва брилянтно възстановяване на кола от шейсете.

    Коментиран от #3

  • 3 Морето

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Komapak":

    Явно си реставрирал такава кола и такава сума в долари си плащал, че да знаеш,а...Аман от "специалисти" на думи.
  • 4 Пич

    1 0 Отговор
    Двата Линкълна са от 70-те, така че по-евтино.
  • 5 Някой си

    8 0 Отговор
    Живея в райина на Чикаго. Почти всяка седмица ходя на една от най-големите автоморги. От време на време се появяват подобни "боклуци". И почти никой не им обръща внимание. Преди около месец-два имаше 6 или 7 Алфа-ромео кабрио , мисля спайдър. Около 40-50 годишни. Някой ги е събирал , събирал ... И накрая я се е споминал , я му е писнало , я мястото му е потрябвало. Така че тук такива боклуци има достатъчно , и никой не се интересува от тях.