Отидете към основна версия

3 963 10

Как се справят различните Audi RS6 едно срещу друго?(ВИДЕО)

  • audi-
  • rs6-
  • драг

Тест показва сравнение между генерациите на спортното комби

Снимки:YouTube

Audi RS6 е едно от най-обичаните комбита по простата причина, че комбинира практичността на типичните модели от този клас, заедно с доста впечатляващи данни за ускорение. Първото поколение на RS6 влезе в продажба през 2002 година и бе базирано на A6 C5, а почти 20 години по-късно виждаме и четвъртото поколение на модела, което очаквано взима за база последното А6 C8.Видеото е дело на CarWow и в типичен техен стил противопоставят автомобилите в надпревара на 402м, доускорение от 80км/ч и тест на спирачките.

Започвайки с последното поколение на RS6, то разполага с 4.0-литров бензинов мотор с две турбини, а мощността която генерира достига 600 конски сили. Максималният въртящ момент бележи горната си граница при 800 нютон метра и се предава към четирите колела, посредством quattro система и автоматична трансмисия с 8 предавки.

По-старото поколение C7 също се задвижва от 4.0-литров бензинов мотор с две турбини, а в Performance изпълнението генерира 605 конски сили и 750 нютон метра, които отново се предават към четирите колела, чрез автоматична трансмисия с 8 предавки.

При C6 поколението или 4F, както може да се срещне още модела, двигателят е 5.0-литров V10, отново с две турбини, а мощността му достига 579 конски сили. Трансмисията е с шест предавки, а максималният въртящ момент от 650 нютон метра също се предава към четирите колела.

Първото Audi RS6 разполага с 4.2-литров битурбо мотор, който е достатъчен за мощност от 450 конски сили и максимален въртящ момент от 560 нютон метра. Още по-стара версия на автоматичната трансмисия има на разположение само 5 предавки.

Очаквано най-новият модел би трябвало да е и най-бърз в състезанията, но дали по-ниското тегло на C7 няма да му изиграе лоша шега, може да видите във видеото.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини