Отидете към основна версия

5 548 25

Двигателят от Путинмобила ще бъде тестван на самолет

През лятото Русия ще проведе изпитания на самолета Як-18Т, оборудван с агрегат от Aurus

Леко модифициран двигател, създаден на базата на автомобилния двигател от луксозната марка Aurus, ще бъде тестван на самолет Як-18Т. За това с позоваване на пресслужбата на Централния институт за авиационни двигатели, информира РИА Новости.

„Специалистите завършиха етапа на превръщане на прототипа в демонстрационен двигател APD-500. Продуктът се планира да бъде инсталиран на самолета Як-18Т за наземни изпитания “, обясниха от института.

В момента двигателят се подлага на стендови тестове със специално разработени за него системи, които отговарят за взаимодействието със самолета. Очаква се адаптацията на електронния блок и настройката на всички системи да приключи това лято.

В резултат на това ще се създаде пълноценно авиационно звено, което да позволи на самолета да излети. Така руските бутални двигатели с мощност до 600 к.с. разработена в рамките на проекта "Кортеж" и не без помощта на Porsche, могат да бъдат адаптирани за използване в самолетостроенето.

В момента всички автомобили Aurus са оборудвани с хибридни силови трактове, базирани на 4.4-литров V8 турбо двигател, който работи съвместно с компактен електрически агрегат и с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Системната мощност на агрегатите е 598 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.

Свързани новини