Отидете към основна версия

10 371 78

Mercedes представи новата Black Series

  • mercedes-benz c 63 amg coupe black series

Щутгартската компания сюрпризира приятно феновете си, като представи безумно мощна версия на купето Mercedes-Benz C 63 AMG. По традиция най-екстремното изпълнение носи названието Black Series, а като най интересен детайл след представянето, специалистите определиха двигателя.

За разлика от наточените версии на базата на E-klasse и CLS, които разполагат с 5.5-литров турбо мотор, новото купе на C-klasse е оборудвано с 6.3-литров атмосферен двигател, който притежава мощност от 517 к.с. Максималният въртящ момент също е увеличен до 620 Нм.

Към този умопомрачителен агрегат инженерите от Mercedes-Bemz са монтирали седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя. Трансмисията има четири режима на работа, като всеки от тях се настройва ръчно. Най-екстремните настройки позволяват смяна на предавките за 100 милисекунди.

Ускорението от 0 до 100 км/ч. новата Black Series прави за 4.2 секунди. Заради повишената мощност специалистите са разширили колеята на автомобила. Отпред тя е по-голяма със 7.5 сантиметра, а отзад увеличението е с 4 сантиметра.

Флагманската модификация на C-klasse Coupe е снабдена и с увеличени спирачни дискове. Диаметърът на предните е 390 мм, а на задните - 360 мм. Новата "Черна серия" впечатлява и с още едно интересно решение, касаещо интериора на автомобила.

Принципно, автомобилите от Black Series са двуместни. Представената иновация също е двуместна, но като допълнителна опция може да бъде поръчана и задна седалка. Иначе предните са в стил recaro и са тапицирани с комбинация от лицева кожа и алкантара.

Предвид техническите характеристики на модела може да се каже, че Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series се отдалечава все повече от своя пряк конкурент BMW M3 GTS, който притежава мощност 450 к.с. Ускорението от 0 до 100 също е в полза на Щутгартския компактен атлет.

Баварската алтернатива вече е по-бавна с 0.2 секунди, а.цените на двата модела са напълно съпоставими. Mercedes-Benz C 63 AMG Black Series струва 115 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини