Отидете към основна версия

14 409 32

Колко струва поддръжката на Nissan GT-R?

  • nissan-
  • gt-r-
  • r35-
  • поддръжка

Собственик разказва за разходите от закупуването на колата

Снимки: Nissan

Nissan GT-R е един от най-култовите модели в историята на автомобилостроенето, като последната генерация R35 е на пазара от 14 години. Както всяка кола, така и GT-R е съпътстван с някои разходи, които в крайна сметка може да не се окажат толкова сериозни, колкото си мислите.

За разходите по своя Nissan разказва Крег Либерман, който взима участие в първите две части на „Бързи и Яростни“ като съветник по техническата част. Той притежава GT-R от 2014 година, като през това време е изминал малко над 77 хиляди километра.

Започвайки с покупната цена, Либерман се разделя с близо 104 хиляди долара за своя автомобил, като според него в момента е най-подходящото време да се закупи такъв модел втора ръка, а цените на модела варират между 63 хиляди и 72 хиляди долара.

Важно е да се уточни, че Либерман е карал колата на писта пет пъти годишно, което заедно с останалия пробег от около 11 хиляди километра на година му е струвало около 7700 долара за гуми, 1800 долара за спирачни дискове, 1400 долара за накладки и около 4300 долара за смяна на масло и други флуиди. В сметката прибавяме и 2000 долара за комплект амортисьори, което прави общата сума 17400 долара или по 2485 долара годишно.

Разбира се в това число не влизат разходите за гориво или модификациите, които от своя страна възлизат на близо 20 хиляди долара. Те включват титаниева изпускателна система, различни козметични добавки, джанти и други подобни.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.

Свързани новини