Отидете към основна версия

8 348 13

Продава се състезателното Subaru на Петер Солберг

  • subaru-
  • impreza-
  • prodrive

Известният пилот е участвал в редица състезания с автомобила

Интересен рали автомобил се появи за продажба от Silverstone Auctions. Колата е Subaru Impreza от 2004 година, а очакваната цена за нея варира между 385 хиляди и 450 хиляди паунда. Затова, разбира се си има няколко причини, една от които е победата ѝ в надпревара от WRC в Япония с Петер Солберг зад волана.

Колата е осмата направена от Prodrive и взима участие в Световния рали шампионат през 2004 година, като след края му е върната отново във Великобритания, където е преработена и подготвена за Рали Австралия, където така и не взима участие.

След това автомобилът сменя редица собственици, докато през 2019 година не попада на точния такъв, който връща автомобила за пореден път в Prodrive, където се правят абсолютно точните настройки от ралито в Япония. Дори седалката и педалите са нагласени по начина по който Солберг ги ползва, заедно с мястото на бутилката за вода.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 18 гласа.

Свързани новини

  • Няма да има повече японско Subaru?

    Subaru преустановява дейността си в завода си Yajima в префектура Gunma, Япония, където се произвеждат автомобилите Outback и Forester. Информацията е ...
    09.04.2021
    17 610
    38
  • Volkswagen се подигра със Subaru (ВИДЕО)

    След като Volkswagen разгневи част от феновете си с „промяната“ на името преди седмица, то от германската компания взеха под прицел Subaru ...
    07.04.2021
    15 797
    44