Отидете към основна версия

4 368 18

Tata инвестира $1 млрд. в Румъния

  • tata motors-
  • nano-
  • румъния

Tata Motors, най-големият производител на автомобили в Индия и собственик на групата Jaguar-Land Rover, планира да построи завод в румънското село Жуку, съобщава dailybusiness.ro. Според публикациите представители на индийския гигант вече водят преговори с местните власти, които са били помолени изрично да не коментират сделката до приключването й.

По непотвърдена информация Tata смята да инвестира $1 млрд. в огромна фабрика, която ще сглобява не само леки коли, а и камиони, автобуси и специализирани транспортни средства. Плановете предвиждат повечето части да се доставят от местни доставчици, за да не се удължава производствената верига.

В новия завод вероятно ще послужи за европейски плацдарм за новото поколение на най-евтиния автомобил в света Nano. Сегашното издание на микроколата не отговаря на строгите изисквания на ЕС за безопасност и екология.

Румънското село Жуку нашумя през 2007 г., когато финландският гигант Nokia изгради в него фабрика за мобилни телефони на стойност €200 млн. През 2010-а пък американска фармацевтична обяви, че ще инвестира €210 млн. в завод за лекарства.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шеф в Tata Motors се самоуби в Тайланд

    Шеф в Tata Motors се самоуби в Тайланд, където той е бил присъствал на среща на борда в компанията, съобщи Би Би Си. Базираната в Индия Tata Mo ...
    26.01.2014
    2 498
    0