Отидете към основна версия

10 338 27

BMW започна скоростни тестове на най-мощния автомобил в историята на баварската марка

  • bmw-
  • x8 m

Огромният всъдеход X8 M ще е с мощност от 750 конски сили


BMW започна високоскоростно тестване на хибридния флагмански кросоувър X8 M, който ще се превърне в най-мощния сериен автомобил в гамата на баварската марка. Шпионски снимки на тестов прототип на иновацията, направени на немската състезателна писта Нюрбургринг, публикува Motor1.

Фактът, че германците тестват хибридна версия на модела, става ясен от стикери на вратите на автомобила с надпис „Hybrid Test Vehicle“, както и допълнителен капак от страната на водача, където е отверстието за свързване на зареждащият кабел с автомобила.

В момента проектът BMW X8 M е известен с вътрешнозаводското наименование "Project Rockstar". По неофициална информация хибридният силов тракт ще бъде създаден на базата на 4.4-литров бензинов битурбо V8 двигател, който ще работи в тандем с електромотор с мощност 200 конски сили. Системната мощност на агрегатите ще бъде 750 конски сили.

Така BMW X8 M ще се превърне в най-мощния сериен модел в историята на базирания в Мюнхен автомобилен производител. Най-големият кросоувър на BMW ще бъде построен на платформата на настоящия флагмански модел X7, от който иновацията ще се различава с покрив с по-скосена линия, увеличен заден надвес и различен дизайн на фаровете.

Въпреки размерите си, кросоувърът няма да се предлага в седемместна модификация - отзад ще има само две отделни седалки, които ще бъдат монтирани вместо традиционния солиден диван. Новото BMW X8 ще се конкурира с Range Rover Velar и Bentley Bentayga. Предполага се, че официалната премиера на автомобила ще се състои в края на 2021 г. или през първата половина на 2022 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Свързани новини