Отидете към основна версия

14 337 18

Продава се един от осемте Maybach-а с две врати

  • maybach-
  • maybach 57s-
  • coupe-
  • xenatec

Колата е била собственост на футболиста Самуел Ето‘о

Снимки: Gallery Aaldering

Интересен и доста рядък автомобил се появи за продажба в Холандия. Става дума за един от осемте произведени Maybach 57S Xenatec Coupe, закупен лично от камерунския национал Самуел Ето‘о през вече далечната 2010 година. От тогава до сега колата е изминала малко над 13 хиляди километра, а цената ѝ е 795 хиляди евро.

По план Xenatec е трябвало да произведе 100 такива автомобила, след като произвежда първия автомобил, но в крайна сметка са сглобени едва 8 от тях, които както виждате, държат изключително висока цена на пазара. Под капака можем да намерим 6.0-литров V12 със 603 конски сили и 1000 нютон метра, които задвижват единствено задните колела, посредством автоматична трансмисия с 5 предавки.

Конкретният екземпляр е решен в черен цвят за екстериора, който си контрастира с редица хромирани и сиви елементи, като решетките, лайстните и джантите. Видимо от снимките, а и според описанието, колата е в перфектно състояние.

Това се отнася и за интериора, който пък от своя страна е сведен до двуцветна комбинация от бежова кожа по седалките, корите на вратите и долната част на таблото и черни елементи в останалата част. Заедно с колата получавате и набор от документи, доказващи автентичността ѝ.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Mercedes се върна към V12 и представи Maybach S680

    След като преди няколко седмици ви разказахме за Maybach-ът за „бедни“, който бе представен с шестцилиндров двигател, днес е време да насо ...
    12.05.2021
    9 406
    21
  • Някой да търси двуврат Maybach?

    Германската автокъща Hollman International, специализирана в търговията с бутикови модели, продава купе на базата на Maybach 57S. Cruiserio е построен ...
    07.02.2020
    10 535
    16