Отидете към основна версия

20 334 35

Три автомобила, които губят много от стойността си след три години

  • автомобили-
  • цена-
  • стойност-
  • загуба

Бързото спадане на цената на една кола почти винаги е проблем за собственика ѝ

Тези, които купуват нови коли е добре да се замислят дали след време ще могат да им вземат прилична цена. Повечето от нас го правят, но има и такива, които късно разбират, че цената на техния автомобил е паднала с доста повече от очакваното. Изданието Press and Journal са направили доста задълбочен анализ по темата, като ние ви показваме най-шокиращите цифри от него.

С други думи, ако не искате да загубите много пари при препродажбата на личната ви кола, то избягвайте тези модели. Според експертите някои автомобили след три години понижават цената си толкова много, че едва ли остава една трета от първоначалната стойност. Пример за такава кола е известното Audi A8 55 TFSI quattro, което според анализа, след три години поевтинява толкова много, че достига 27.3% от първоначалната си цена.

И докато при т.нар. премиум автомобили това не изглежда толкова странно един пример за субкомпактна градска кола също шокира. Става дума за кабриолета Fiat 500 (29,2%), който след три години също е далеч зад началната си цена. При многофункционалните автомобили, познати у нас като "баничарки", съветът е да се избягват предложенията на Opel и по-конкретно Combo 1.2 Turbo, който след три години е с остатъчна стойност от 28,8% от първоначалната си цена.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.

Свързани новини