Отидете към основна версия

11 786 24

Тази 27-годишна Toyota Land Cruiser е по-скъпа от нова

  • toyota-
  • land cruiser 70-
  • търг

Автомобилът е с минимален пробег и никога не е използван по предназначение

Перфектно запазената Toyota Land Cruiser 80 от 1994 година, която виждате на снимките, беше обявена за продажба на търга Bring a Trailer. Тъмнозеленият всъдеход е с пробег от само 1 600 километра и е прекарал целия си живот в частна колекция. Състоянието му е перфектно, а исканата цена е 80 000 долара. В същото време минималната цена на нов Land Cruiser 200 74 000 долара.

Предложената на търг Toyota Land Cruiser 80 е истинска "капсула на времето". Всъдеходът е бил собственост на един-единствен собственик през целия му живот, който на практика не е управлявал колата, считайки я за колекционерска вещ. В тази връзка 27-годишният "Крузак" е изминал само 1 600 километра, запазвайки идеалния си вид и техническо състояние.

По тъмнозелената каросерия на всъдехода няма следи от експлоатация. А сивият кожен интериор потвърждава статуса на колекционерска кола. Land Cruiser 80 е оборудван с електрически люк и електрически прозорци, климатик и стандартно радио със CD плейър. 16-цоловите сребърни джанти са "обути" с нови гуми Michelin.

Под капака на всъдехода се намира 4.5-литров V6 бензинов двигател с мощност 212 конски сили и 372 Нм максимален въртящ момент. Моторът работи съвместно с четиристепенна автоматична скоростна кутия и раздатка. Освен това всъдеходът е оборудван с блокировки на диференциала на предната и задната оси.

В момента тече наддаването на търга и цената на колекционерския Land Cruiser е достигнала 80 000 долара. Въпреки факта, че има още три дни до края на търга, цената на 27-годишния джип вече е надвишила тази на новия Land Cruiser 200.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 19 гласа.

Свързани новини