Отидете към основна версия

9 646 95

Audi изпревари BMW в премиум сегмента

  • audi-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • статистика-
  • продажби

Статистиката за януари 2013-а сочи, че в т.нар. премиум сегмент има нов лидер по продажби. Със 107 276 реализирани автомобила (12% повече в сравнение с миналата година) BMW е отстъпила първото място на Audi, която е продала 111 750 коли (ръст от 16%). Баварците окупираха върха през 2005-а и от тогава досега бяха несменяем шампион сред луксозните производители.

Първото място на Audi се дължи най-вече на огромния скок на продажбите в Китай. Ръстът от 39% е рекорден за компанията, чиято популярност в Поднебесната нарасна неимоверно след представянето на удължената версия на A4. Положителните резултати на BMW също са резултат от увеличените продажби в Китай, който се превърна в най-големия им пазар.

Третият немски състезател в престижната гонка Mercedes-Benz е реализирал 94 895 коли през януари, с което също отчита ръст от 9%. Заслуга за резултатите имат най-вече A- и B-Klasse, както и всъдеходите на марката.

 

През тази година Audi, BMW и Mercedes-Benz се надяват да компенсират негативните тенденции на европейския пазар, наваксвайки на други пазари. Голямата немска тройка планира инвазия в Индия с по-евтини модели. В средата на годината Mercedes-Benz ще представи на индийците A-Klasse. Малко по-късно в страната ще се появи BMW 1er, а през 2014 г. стартират продажбите на Audi A3.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Шефът по продажбите на Audi отива в BMW

    Петер Шварценбауер, благодарение на когото Audi задмина BMW в премиум сегмента, минава в противниковия отбор. От Мюнхен обявиха, че ще поканят бивш ...
    17.03.2013
    6 326
    15