Last news in Fakti

12 Февруари, 2013 11:15 9 639 95

Audi изпревари BMW в премиум сегмента

  • audi-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • статистика-
  • продажби

Статистиката за януари 2013-а сочи, че в т.нар. премиум сегмент има нов лидер по продажби. Със 107 276 реализирани автомобила (12% повече в сравнение с миналата година) BMW е отстъпила първото място на Audi, която е продала 111 750 коли (ръст от 16%). Баварците окупираха върха през 2005-а и от тогава досега бяха несменяем шампион сред луксозните производители.

Първото място на Audi се дължи най-вече на огромния скок на продажбите в Китай. Ръстът от 39% е рекорден за компанията, чиято популярност в Поднебесната нарасна неимоверно след представянето на удължената версия на A4. Положителните резултати на BMW също са резултат от увеличените продажби в Китай, който се превърна в най-големия им пазар.

Третият немски състезател в престижната гонка Mercedes-Benz е реализирал 94 895 коли през януари, с което също отчита ръст от 9%. Заслуга за резултатите имат най-вече A- и B-Klasse, както и всъдеходите на марката.

 

През тази година Audi, BMW и Mercedes-Benz се надяват да компенсират негативните тенденции на европейския пазар, наваксвайки на други пазари. Голямата немска тройка планира инвазия в Индия с по-евтини модели. В средата на годината Mercedes-Benz ще представи на индийците A-Klasse. Малко по-късно в страната ще се появи BMW 1er, а през 2014 г. стартират продажбите на Audi A3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицо

    1 5 Отговор
    VAG винаги са били на върха,и ще си останат най-добрите.
  • 2 Дошо

    28 1 Отговор
    Добре, че са Китайците свикнали на ментета та боклуците на Алуди не им правят впечатление и си мислят, че това си е нормално.Нали се сглобяват с техни части все пак.

    Коментиран от #3

  • 3 Aha

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дошо":

    Ц. Не е така. Просто китайците проумяха, че японските са хептен боклуци и спряха да ги купуват. Тепърва ще замират продажбите им в Китай. Пък и не само там. Интересно е да твърдиш, че китайците правели само боклуци. Това значи ли, че нито една японска марка няма подразделение в Китай?

    Коментиран от #6

  • 4 Петър

    11 1 Отговор
    Към коментар 2, Дошо. Когато не си компетентен по дадена тема, не си изказвай мнението, защото се излагаш. И моля те, направи си труда да научиш правилно името на марката, която така сериозно критикуваш!!! АУДИ къде ми видя това аЛуди...

    Коментиран от #7, #12

  • 5 Пламен

    10 1 Отговор
    Абе, този Дошо няма да ли да се спре във всяка новина да приказва глупости ? То бива, бива фенщина ама поне да е оправдана. Дървени философи колкото искаш, имам чувството, че BMW са го наели да им дига рейтинга.

    Коментиран от #15

  • 6 Дошо

    1 8 Отговор

    До коментар #3 от "Aha":

    Не напротив и японските марки се сглобяват с части произведени в Китай, Тайван, Малайзия ама просто когато нещо е конструирано зле и с извънземни части да е сглобено пак ще е боклук.Плюс това Алуди целенасочено гонят ниското качество респективно свръхпечалба за сметка на клиента.
  • 7 Дошо

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Алуди, Авуди, Алди - толкова ми е тъпа тая ,,марка" че не желая да пиша името и правилно.
    Клатро, Кватро........

    и още нещо към колегата Aha
    Продажбите в Китай спадат заради политическите проблеми между Китай и Япония

    Коментиран от #9

  • 8 330и

    1 3 Отговор
    "Баварците окупираха върха през 2005-а и от тогава досега бяха несменяем шампион сред луксозните производители."
    и сега от са бмв продали 107 276 срещу 111 750, това е с 1.04 % пове4е, по-скоро заглавието трябва да е: любовниците на милионерите в китай /и те са много/ помогнаха на ауди да продаде 1% пове4е автомобили

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Aha

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Дошо":

    Бях сигурен, че ще напишеш това, като довод. Сега. Не ми се изпада в излишни подробности. Накратко. В цяла Африка масово се карат японски коли и най-вече Корола. Но каква Корола и какви японски коли? Изцяло произведени в Африка. Частите се произвеждат там, колите, всичко. Една африканска Тойота-базова е 1,5 пъти по-скъпа от японска, като в същото време е два пъти по опоскана от японската. Там нямаш право да си купуваш колата която харесваш произведена в Япония. Купуваш си африканските Тойоти или каквито там предпочиташ, въпреки, че са по-скъпи и по-опоскани. И да си купиш японска, не можеш да я регистрираш. Не можеш и шарнир да си купиш, защото ти искат ВИН номера и като видят, че е японска колата ти и СОРИ. Това също е държавна политика. И сега ще попиташ - "Ми защо не правят немски коли?" Защото африканците не обичат европейците, защото за тях ние сме били колонизатори, варвари, хората, които са ходили там и са ги избивали и заробвали и продавари и крали от диамантите им. Затова те имат такава политика спрямо европейците. А пък американска кола там въобще не може и да видиш да се движи. Най-много да е на някой колекционер и то не с африкански произход. Не казвам, че не са прави. Политика както ти казваш. Както е било политика и на новосъздадената и млада държава хАмерика да започне да прави коли. Тогава Европа е била на много часове път от Америка. Япония е бил по-удачния учител на американските автомобилопроизводители, заради по-късата дистанция между двете държави. И затова сега японците са стъпили здраво на онзи пазар. Защото са там от зората на тяхното автомобилостроене. И защото има американци, които дори и не знаят, че Акура, Тойота и кои ли още не са японски, а не американски марки. Въпреки, че те са си изцяло построени в Америка. Това да се учат от някой, да ползват името му и да им е най-евтино не е ли било политика?
    И това кой каква печалба гонел - ти да си видял фирма, която не гони печалби? Даром никой на никой не дава и няма и да дава. Знаеш ли колко е заплатата на счетоводител (примерно) в Порше България и в Тойота? Аз и това знам. И ти сигурно се досещаш кой пести повече за сметка на персонала. Карай японския боклук и се комплексирай (ако има повече на къде) и това е. Въпреки, че караш допотопен и кенцерогенен дизел си свиркай и си мисли, че караш мега технология.

    Коментиран от #14, #24

  • 10 гост

    1 0 Отговор
    до "дошо"

    дошо от ваг май ти стана лошо!!!

  • 11 520 зендер

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "330и":

    Абе дефакто БМВ си имат постоянни продажби.И ще се увеличават.Кога-когато излезе новата 4-ка купе и новото зет4.......
  • 12 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    4 премиум страници, от които много боли:

    http://www.audiforum.ca/general-audi-discussion-44/audi-tsbs-recalls-list-1990-2010-a-62585/
  • 13 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "330и":

    Абе неграмотник,разликата е 4%!! Кой ти е писал 3 по математика?? Заслужава публично обесване!!

    Коментиран от #36

  • 14 Maurice

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aha":

    Я дай пак за Япония,СЩА и Европа!! Нещо географията не ти е от силните страни. А като ти следя и логиката,също мога да кажа,че не ти е там силата.

    Коментиран от #20, #23

  • 15 Blackbird1

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пламен":

    Е как такъв ще вдигне рейтинга им???
  • 16 ККККО

    1 0 Отговор
    От кога им се плюе на някой в ушите.... че AUDI са най-добрите....е вече и официално го пише черно на бяло....ФАКТИ..ФАКТИ..майни...
    Ееее....сега вече ауди-феновете.... можем спокойно да оставим злите езици да злобеят на воля .такива като.... "дошо"-ко той м/у другото много е известен по форумите.... и въпреки .че става смешен ...той е щастлив..... нещо като Пацо от Гълъбово -известен ама с кое.... въпреки .че за някой това е без значение...!!!

    Коментиран от #18

  • 17 кик

    1 0 Отговор
    ауди и останалите хааахахаах
  • 18 1234

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "ККККО":

    Ето ти малко факти - кометирай!

    http://www.audiforum.ca/general-audi-discussion-44/audi-tsbs-recalls-list-1990-2010-a-62585/

    Коментиран от #21

  • 19 ККККО

    0 0 Отговор
    Ама и от Редакцията си ви бива...... попаднахте на ахилеса на българина.... темичка за АУДИ .БМВ и Мерцедес и хоп ще си изпочупим показалците по клавиатурата като да пишем и изказваме мнения.... ако това беше филм...щеше да се изпълнят бокс-офисите..!
  • 20 Ьгь

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Maurice":

    Айде. Дай сега да ти видим на теб силната География. Кажи сега на всички ни, които си мислим, че сме учили География или поне си мислим, че сме виждали глобус, кое е по-близо и до кое? Ти повече от карта с мащаб 1:7000000000 май не си виждали си мислиш че да стигнеш до Америка от Япония трябва да минеш цяла Европа. Куца нещо да. Ама кое по-точно ти куца незнам!!! Логиката да ми проследиш хептен няма как да стане. Мини поне 8-ми клас за първите проблясъци.

    Коментиран от #26

  • 21 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "1234":

    Добре де... още първият път като го афишира полюбопидствах да видя но това са някакви писаници във форуми на чужд език..... какво е това обясни ти...?
  • 22 лекарка

    0 0 Отговор
    Само,който притежава и шофира АУДИ може да преценява и коментира качествата на тази изключително мощна,красива и удобна кола. Просто-най-добрата. ..

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Aha

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Maurice":

    Пропуснах. Като даваш рязасненията се върни малко назад във времето. Примерно 1920 година. Помисли, как се е пътувало, какви товари е можело да се доставят от там тук и от тук там. Кораби, влакове, ЖП линии. И тогава, след като премислиш и осмислиш нещата още поне 10 пъти ни обясни от къде и как се е стигало за по-кратко време и кой до кой е бил по-близко. Много те натоварих. Тук вече ще ти трябва минимум 12-ти клас.
  • 24 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Aha":

    Е как да няма европейска марка, която да се сглобява в Африка?като обобщаваш под името Африка мисля, че имаш предвид ЮАР, а там се сглобяват и БМВ.
  • 25 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "лекарка":

    Само който не се е качвал в друга кола може да хвали тая кочина Алуди.

    Коментиран от #30

  • 26 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ьгь":

    Абе ,понеже линийката ми е 17 см. не съм мерил с нея разтоянието.Има едно нещо,което се казва часови зони. Там с бърза справка можеш да провериш,че м/у Европа и СЩА разликата е 5 часа,а тази м/у Япония и СЩА е 7 часа.Ако приемем,че 40000км са разделени на 24 часови зони,то за тези 2 часа разлика излиза,че Япония е с цели 3000 километра по-далеч от Европа. Ако си решил да се правиш на много умен и си счел Хавайските острови за СЩА,то кажи ми коя от трите авто компании прави колите си в Хонолулу? Иди се гръмни,или ела да ти помогна.

    Коментиран от #29, #35

  • 27 боклуци

    0 0 Отговор
    И двете коли са кочини пълни боклуци истински коли останаха само алфа ромео и пежата но и те напредват на пътя за боклука

    Коментиран от #32

  • 28 ККККО

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "лекарка":

    Браво...докторе просто.... перфектният автомобил!!!.. .за жалост има доста заблудени хора по бившите величия....но един ден дано и те имат шанса да прогледнат...!
    Докторе....забравих да те предупредя .че има един .... "ДОШО"-ко....та той има навика да се изхвърля на посоки ...когато е много превъзбуден....имай го в предвид да се покриеш с нещо...
  • 29 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Maurice":

    Има и друго нещо.От Африка до Сибир се карат Японски коли.
    За немските е само умерения климатичен пояс.Горките не издържат на екстремни натоварвания.

    Коментиран от #34

  • 30 0321

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Дошо":

    Щото ти си са качвал...пък ? Хайде бягай да прибереш магаренцето ти Марко...в обора .че навън е още зима... и ако му се случи нещо лошо... лятото няма да има с какво да ореш двора.... то може и с 124-та или е36 ама с това задно само ще въртят като дърти к..ви г.за и никаква няма да я свършят...
  • 31 фиуууу

    0 0 Отговор
    Притежатели на громпали като е34 с 3000 кубика,които вървят колко един гоуф 2 да мълчат,когато си купят поне е60 тогава може да се обаждат,иначе са смешни.
  • 32 бъззз...

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "боклуци":

    Във този форум се обсъждат автомобили а не..селскостопанска техника... ИТАЛИАНСКИ ТРАКТОРИ И ФРЕНСКИ КОМБАЙНИ...

    Коментиран от #37

  • 33 М_Sux

    1 0 Отговор
    Доше, аз попринцип имам сходно мнение за колите с теб, с изклучение, че най-харесвам Мерцедес. Не обичам Ауди заради ръководството и политиката на марката .... ако погледнем тревзо колкото и да не ми се иска да го кажа... Ауди се справят доста по-добре от Мерц и Бмв и от Лексус последните години ... Имат визия, имат и луксозни интериори. Под въпрос е колко са здрави - сигурно не са, но както при алфа феновте така и тука, визията взема връх пред здравината. Лексус са започнали да следват същата политика, а на тях им симпатизирам доста повече от на Ауди. Новия ГС, ЛС, Rx, Is първото което са копирали е решетката просто е сходна с тази на Ауди и другото което е, че на всички нови модели са я сложили както Ауди правят, но няма проблем сегашната визия на Лексус е уникална и никога не са изглеждали по-добре. Този дизайн на Ауди/Лексус е универсален и трябва да си доста бездарен дизайнер за да направиш колата грозна, докато Мерц и Бмв се борят с дизайна и им е доста трудно с тия изроди Сер 1, Сер2.... А, Б, CLA.... просто не ми допадат колкото и да се опитват да ги правят младежки. Това е реалността, новите джипове на Мерцедес са отвратителни, колкото и да ме боли. Новия Sl гледа толкова безизразно, че ми се реве и се чудя как може ръководството на марката да пуска такива безобразия. Надявам се един ден Мерцедес да се върнат на първо място и да не се дава на марка като Ауди.
    1. Мерцедес
    2. Лекус
    3. Бмв
    4. Ауди

    Коментиран от #38

  • 34 бъззз...

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Дошо":

    Щото си бил в Африка и Сибир...? Ама ти май наистина като слушам другите си бил шм..к.та на форума ...еми честито то и от такива като тебе има нужда малко да се посмеем от време на време !!!
  • 35 Aha

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Maurice":

    И? Сега ще те питам - хайде да ни разясниш и за часовата зона. А? Само продължаваш да показваш колко си прост. Знаеш ли, че Аляска (част от Америка) е само на 3 часови пояса от Япония? И я сега ти кажи - Кое е по-близо Хелзинки (ние сме в един часови пояс с тях) или Скопие (то е в друг часови пояс). Това сте типичните японски фанатичета. Повечето некомпетентни и прости, но пък "много знаещи и разбиращи". САЩ не е Америка. Надали ще си толкова надъхан ако ти се явя насреща. Тази линия от 17 сантима бая ще ти влезе ........... Жалкото е, че и тогава акъл няма да ти дойде. То ако е идвало по този начин отдавна да си изкласил. Поне основни знания щеше да имаш.

    Коментиран от #72

  • 36 330и

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Maurice":

    даже няма и 4% неграмотник, голям праз
  • 37 трактор

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "бъззз...":

    Явно си тракторист или комбайнер, и най- великата кола да теб е москвич. Алфа и кола за кеф, не е за др.....вци и комплексри

    Коментиран от #44

  • 38 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "М_Sux":

    Имаш доста точни и логични мисли и мнения....но малка поправка: точно това ръководство дръпна АУДИ напред .за чупливостта му това си го чел някъде нали...? защото не е вярно ...или поне не по-вече от конкуренцията. Ако има нещо подобно в даден момент или модел то е ...защото АУДИ -признай си е фирмата която най-много опитва пробва тества различни новости нововъведения технологии в автомобилостроението и нормално този риск да се плаща...но това е прогреса и така се върви напред....аз не плюя другите марки (просто на моменти обичам да се чекам с Дошо ...за по-весело !) но какво правят в БМВ един редови 6естак...да добър е но от 30 год. само го пудрят от време на време закачат нещо после откачат нещо от него и това е.... за Мерцедес нямам думи те напълно са в летаргия и ако правят нещо и то е на посоки без и те да знаят какво правят....
    Сега със сигурност нещата не са точно това .....но образно казано е така.... Сега не можеш да си кривиш душата че от АУДИ търсят .пробват.... работи се с хъс ...колко неща през последните години създадоха....като се започне още от стоповете на 1-ти ТТ...колко ги копираха...ЛЕД осветленията TDI. FSI. TFSI ...в спортовете DTM. 24 Le Man....рекорди след рекорди....
    Не съм женен за АУДИ и нямам келепир от това да ги защитавам ....харесва ми този дух на тази марка...желанието им да създават и да се борят за върхът....
    ..... и умолявам та ако имаш малко самоуважение...стой по-далеч от "ДОШО"-ко ....мисля .че простотията му е ...заразна...хаха.

    Коментиран от #48

  • 39 кондофри иванов

    0 0 Отговор
    Може да имат повече продадени коли, но VAG винаги ще си останат боклук и никога няма да стигнат качеството на BMW
  • 40 news

    0 0 Отговор
    Щели да пускат в Индия нов модел рикши. Като подарък към новото превозно средство вървели и 3 броя емблеми на трите гиганта и уникалната възможност всеки ден собственика да тегли различен модел двуколка.
  • 41 Име:

    0 0 Отговор
    Що просто не земете да копнете коментарите от статията "Мерцедес започва битка с БМВ и Ауди"? То е повече от ясно че натам отиват нещата: пак ще се изпонаплювате един друг. (Щото май това го можете най-добре вие немските фенчета, а ,Аha????). И накрая какво от това кое се продава най-много? Искате любимата ви марка да е най-продаваната и най-много като вас да имат същата? За да сте горди че притежавате най-комерсиалния модел ли? Голям кеф....

    Коментиран от #46

  • 42 Ingolstatdier

    0 0 Отговор
    Doshe, Tosheee, Gosheee, hater takyv ! Imam chuvstvoto, che spish s otvorena stranica na fakti.bg... Pyrvi heityrski komentar pod statiqta - otnovo tvoi!!! Pak namesi pechalbite na Audi (smeshna teza), chasovata razlika (oshte po-smeshna teza), geopolitikata, marsiancite, makedoncite, pchelichkite v gorata i oblacite na nebeto...samo i samo sys setni silichki, neobosnovano (i bezuspeshno) da opravdavash krahyt na djaponskite velpapeta...
    Ama nali znaesh na kalpavata (qponska) raketa, kosmosyt i vinoven, i makedoncite, shtoto e tehen Kosmosa!!

    Ai gledai Pod prikritie i si zlobei (tihichko obache) da ne zamyrsqvash internet prostranstvoto... Nqkoi otdolu MNOGO tochno te sravni s Pacata ot Gylybovo...

    Коментиран от #43, #55

  • 43 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ingolstatdier":

    Точно ти ли ще го наричаш хейтър? Ти си го измислил хейтването...Поне Дошо хейтва само Ауди, защото е имал и му е разказало играта...
  • 44 бъззз...

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "трактор":

    ...чакай първо поясни за какъв кеф говориш..... ако обичаш механиката и ти харесва да лежиш под нея омазан с масла тогава наистина ще се изкефиш...
    Що се отнася за Москвича наистина бих се изкефил ако сега можех да покарам...
    Няма лошо човек да е тракторист или комбайнер.... но са ниско платени и сезонни професии....сега съм на работа ...седнал съм на кожен стол и ти пиша на тебе....нещо друго да те интересува ?

    Коментиран от #47, #75

  • 45 Inglstatdier

    0 0 Отговор
    Dori i da mu e razkazalo igrata kato go e imal, sega nqma pravo da heitva!!! i az sym imal Reanult i na men mi beshe razkazalo igrata, no NE heitvam markata Renault...!!! Svashtash li razlikata psevdo ime??? Kyde e istinskiqt hater?!!

    Коментиран от #50

  • 46 0321

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Име:":

    Що не го каза това на другите досега...като бяха първи те...?
    И друго...нали знаеш кои са марките с най-много продажби по света...а ? ...ами японките.... ти що ги тачиш толкова тогава ...? Ний тука само чисто и просто си мерим патките по Европейски (немски)...това е !

    Коментиран от #49

  • 47 трактор

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "бъззз...":

    Аз пък съм седнал на шезлонга и си пия коктейла на Тенерифе, не съм монтьор но се интересувам от механика. Затова никога повече алди или мерцедес, само алфа, аа и нигога ситроен.Нещо друго да те интересува ?

    Коментиран от #54

  • 48 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "ККККО":

    Пич нищо лично,ама понеже говориш за здравина при Ауди.Я ми кажи нещо за качеството на скоростната кутия МУЛТИТРОНИК при Ауди.Запознат ли си колко качествена е тя?Ако не си ,то това не е фатално-не си длъжен да знаеш всичко но аз от личен опит мога да ти кажа какво се случи със Ауди А4 ТДИ със МУЛТИТРОНИК.Туй че придърпваше заради тежкарската скоростна кутия бе най-малкия проблем.Говоря за чисто нов автомобил-след 66 400 километра Мултитроника буквално отказа да си върши работата-блокира.Моите уважения към Ауди-някои работи ги прави по-добре от БМВ. Но при чисто нов премиум автомобил да ти се скапи скоростната кутия толкова бързо...Това ми направи страшно лошо впечатление.Да не говоря за веригите заместващи ангренажния ремък при ТФСИ.Там мога и ферман да напиша-много често срещан проблем е...Пич просто се съгласи с мен че качеството е паднало при всички производители.И при БМВ нещата не са много розови в това отношение....

    Коментиран от #51, #53

  • 49 Име:

    0 0 Отговор

    До коментар #46 от "0321":

    Много добре знам. Но не масовите им коли са ме направили техен фен, а спортните. И хич не ме интересува на кое място в света са по продажби. Айде аз отивам да се возя безцелно (за кеф) по снежеца ако е останал, а вие тука си чешайте пръстите по клавиатурата...
    Малко неутрално ще ви се намеся в спора - Мерцедес за лукс, БМВ М за спорт, а за по-практичните - Ауди...
  • 50 Дошо

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Inglstatdier":

    Аз не хейтвам Алуди само заради моята кола.Покрай нея говорих с много хора, станах приятел с много автомонтьори и много теми по форумите изчетох и от там разбрах истината - че това е най-надценената марка.
    А като бях по-малък бях фен на Алуди също като тези хлапета, които сега се опитват да убеждават, че Алуди няма нищо общо със Соцваген и Шкода
  • 51 ККККО

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "520 zender":

    Карам на такава А6 2.5 тди от 2001 г.....нямам проблем.. . какво да ти кажа и аз съм чувал ама който питам никой не се оплаква....мисля чя в първите модели от 98 год. е имало проблеми но на механичен режим +- но през99 са го отстранили... Всяка марка има подобни проблеми.
  • 52 termaza

    1 0 Отговор
    audi the best !!! A Дошо ли е Мошо ли е къв е там незнам ама едно ще му кажа : Да си кара трошките

    Коментиран от #64

  • 53 ККККО

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "520 zender":

    Не ти прочетох до край статията втурнах се да ти отговарям още като прочетох "автоматик - мултитроник" ...какво да ти кажа това е живота....то и с жените е така ...едни са в началото хубавички нежнички . ..в друго се превръщат като се излъжиш веднъж.... проблеми проблемиии....но можеш ли без тях...еми така е.... ако някоя фирма започне да прави нечупливи коли....то тя все едно си копае гроба..... някои казват че печалбите от сервизите за поддръжка и рез. части не е много далеч от печалбите на продажбите... кой ще се лиши от това...сега не вярвам че. са я докарали до там да ги правят нарочно чупливи но...!!! Някой беше писал за СААБ че.това ги било довело до фалита на фирмата....правили много здрави коли...
    А за твоят проблем ... представяш ли си колко части и частички има в една такава скоростна кутия . какво става вътре в нея....! така че винаги нещо може да се случи я от човешки фактор я от дефект в една от стотиците частици в нея. Тази кутия е огромна...9 л. масло в моторът ми има сами 5 л....смятай ?
    Не се коси това е късмет и мисля марката няма значение затова и с други коли на разни фирми се е случвало се случва и ще се случва... А гаранцията под 100 хил. км. не я ли покри...?

    Коментиран от #59, #66

  • 54 бъззз...

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "трактор":

    Ако. е истина дай боже ....да ти е сладък коктейла и мен ми е интересна механиката... и нищо не ме интересува ...ами ти попита...!
  • 55 :)))

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ingolstatdier":

    Пак ли си тук хейтърче,няма тема по която да не се изцъкаш.Поне се научи да пишеш.
    Пусни сега един ферман за качествените и евтини за ремонт окачвания на Ауди,за супер качествените им двигатели като например 2,5тди и не на последно място за "здравите'' им скоростни кутии.
    Фолксваген с четири нули на решетката няма да заблуди никой освен теб.

    Коментиран от #56

  • 56 еей

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от ":)))":

    Сигурно Ауди не са перфектни ..но не виждам на този етап нещо по-добро от тях !

    Коментиран от #63

  • 57 Специалиста

    1 1 Отговор
    Истината е че тези които плюят ауди се изложиха много. Когато фактите говорят лисичетата трябва да замълчат. Колкото и да сънувате проблемите на ауди статистиката показва какво е действителното положение. Доше голям си шегаджия бричка.
  • 58 Ts@r

    1 0 Отговор
    Китайци, неграмотен народ. Имайки предвид, че до преди 15 години те нямаха право да притежават собствен автомобил, в момента са като деца в магазин за играчки - искат всичко, колкото и глупаво да е то.
  • 59 520 зендер

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "ККККО":

    Абе тя гаранцията я покри ама какво доверие се създава в клиента...Колата беше служебна междо другото,не беше моя но пък и рядко я ползвах.Често пътувам из страната но ползвам личния си автомобил.
  • 60 stopi

    1 0 Отговор
    Ауди си заслужават първото място.. Тва, че някой ходил по сервизи с аудито което сигурно е .аси газовата кошница, не значи че всички са такива!!!!! Бащата преди 20 год си купи 80тката и до ден днешен си е кара и не иска друга кола.. Никви проблеми вървежна ама не е като вашите газифицирани аудита дето само киснете по сервизите.... Тва, че вие сте си купили кофти индивиди пак ще кажа не значи, че като цяло Ауди е била надценена.... Имам и аз 80 16V 140 коня чист бензин... е няма такава кола... Всички екстри бордови комп дет ти показва разхода и тн.... Подгряване където се сетиш, рекаро седалки, спортно окачване... 0-100 за 7сек и тн за кола 93' година....Много хора ми казваха да не си купувам ACE 2.0 16V щото се прецаквали и тн... ама ето на 2 години никви проблеми.. карам си е на бензинчек и няма проблеми... плащам повече ама за ваше сведения не кисна по сервизите....
    eто я..

    Коментиран от #67

  • 61 мм

    0 1 Отговор
    Мале колко неграмотни и заблудени фенове на Ауди има тука . Доживяхте за 1 месец да сте първи по продажби а хахахаха . Жалки сте, или не можете да четете : " Статистиката за януари 2013-а сочи... " . Господа с лъскави голфове (аудита) пилетата се броят на пролет ;) . На края на годината пак ще сте в дъното на класацията след истинските автомобили БМВ и Мерцедес. Хайде със здраве и не забравяйте, че всеки сервиз е фен на ВАГ, та там ви очакват да отстраните поредният дефект - спете спокойно !
  • 62 hienata

    1 0 Отговор
    До коментар #60 от " stopi":

    Жив и здрав, да си я караш без аварийно. Но ще те поправя, не газовата разваля колата, а малоумната (или никаква) поддръжка. Аз на моите коли им навъртам около 45 000 км. годишно и ако едната не е на газ, а другата дизел до сега да съм се разорил напълно.
    Ауди наистина заслужава да е най-продавана премиум марка, защото на визия колите им са много добри, а както е известно повечето хора избират кола по външен вид , цвят, екстри (цената за този сегмент не е определяща) и най-вече , че е нещо различно от станалия традиционен черен Мерцедес.

    Коментиран от #65

  • 63 Дошо

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "еей":

    Щом е така отиди на очен лекар
  • 64 Дошо

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "termaza":

    Аз трошките ги карах вече батка.Сега карам Хонда

    Коментиран от #71

  • 65 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "hienata":

    Е тука вече се изложи...Ауди била нещо различно от станалия традиционен черен Мерцедес.Междо другото аз лично съм убеден че този успех е временен.БМВ ще навакса с новите модели.Въпреки всичко в Ауди ми харесва едно нещо-техните РС модели.Но пък БМВ гран купе няма аналог по красота.А какво да кажа за Мечока-вярвам че ЦЛА ще има голям успех..
  • 66 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "ККККО":

    Егати късмета на тестовия автомобил в Ауто Билд да се повреди мултитроника на почти същите километри

    Коментиран от #68

  • 67 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "stopi":

    Купи си А4 Б5 или А6 Ц5 и друга песен ще запееш.
  • 68 520 zender

    1 0 Отговор

    До коментар #66 от "Дошо":

    Ма те и бензиновите никак не са надеждни.Ти представяш ли си да прецакаш обтегач на ангренажната верига или пък самата верига да се разпъне или скъса.Ма то туй се случва със всички тси мотори на ваг..

    Коментиран от #76

  • 69 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #65 от "520 zender":

    Може да съм се изложил, но познавам няколко човека, които си купиха AUDI или BMW точно поради тази причина, че всеки втори (разбирай баровец, за тях простосмъртните не съществуват) карал черен Мерцедес. Купиха си "модерния " преди няколко години цвят слонова кост AUDI. Депутатите също се отказаха от черните Мерцедеси, не защото ги е срам или мислят за бюджета, не защото BMW или Пасат са много по- добри, а защото им е излязло "име".

    Коментиран от #70

  • 70 520 zender

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "hienata":

    Еми то по същата логика можеха да си купят и Лексус или Ягуар..
  • 71 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #64 от "Дошо":

    Моите съболезнования доше.С тая хонда си - ти сам си знаеш. Те и жигулите не се разваляха. Сега гледай истинските автомобили и подсмърчай. Колкото повече ги плюеш толкова по малкоо ша бооли.

    Коментиран от #77

  • 72 Maurice

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Aha":

    Брррр!! Изплаших се. Или се разсмях?? И аз не знам. Ами предсказуем си!! Мислих,че ще се хванеш за Хавай,но го направи за Аляска. Там ли беше меката на американската авто индустрия?? Че си тъп е ясно. Няма нужда да се правиш на мъж. Много такива като теб съм чувал,но никой от вас не съм виждал. Като си много в час с географските ширини,то трябва да знаеш,че Токио е в една ширина с Лос Анжелис!! Бостън и Порто също! Разтоянието му вторите два града е около 2 пъти по-малко. с всеки свой следващ пост,продължавай да ме разсмиваш!!
  • 73 hienata

    0 0 Отговор
    До коментар #70 от "520 zender":

    Можеха, но си взеха AUDI S8, AUDI Q7, Toyota Land Cruiser 200, BMW 745i , може би знаят нещо, което ние останалите не знаем, а може би защото така им е кеф и защото така им харесва.
  • 74 Maurice

    1 0 Отговор
    Абе хора,Ауди са продали повече от БМВ и МБ. Няма какво да търсим под вола теле. Тук се казва кой продава най-много, респективно кой печели най-много. Никой не го интересува пазара втора ръка,който е водещ при нас. А това коя кола е по-здрава,няма как да отсъдим ние,купуващи утайката на евро пазара. Всеки знае какви боклуци на милион километра се вкарват унас,но всеки си внушава,че точно той е излъгал дявола и е взел 15 годишна кукличка на 120000 км. от починал пенсионер. Защо не спрете с това БМВ,Ауди,МБ,когато 99% от форумците нямат финансовите възможности да карат такива коли от магазина. Само в БГ можеш да караш нов автомобил(та било и Дачия) и някой с 15-20 годишен кош (Ауди,БМВ,МБ) да ти се смее!! После питайте Чийзъс Крайст кога ще се оправим!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "520 zender":

    Представям си.Заради този проблем имаха обявена сервизна акция, след която въпреки това на сервизираните коли се случиха същите кофти случки.
    Това е качеството на ВАГ групата, а тук някои пишат Ауди дъ Бест :-) (горките)
  • 77 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "Специалиста":

    Съболезнованията си ги заври ................(да там където си мислиш)
    Аз откакто съм с тази кола в сервиз съм влизал в сервиз при огледа в Бултрако за пълна диагностика и после за смяна на ангренаж, ролки, ремъци, филтри и масло.След това за смяна на филтри и масло, после за филтри и масло, след това за филтри и масло.И така, ти ми се прави на интересен.

    Коментиран от #85

  • 78 Дошо

    1 1 Отговор
    А и още нещо ще ти кажа - Ауди не е истински автомобил.
  • 79 Ingolstatd

    0 1 Отговор
    Tsar si e Goshe, honda e kolata! i ti si picha!!! A vsichki drugi, koito sa izbrali nemski avtomobili ot premium segmenta sa balyci i nishto ne razbirat... Ostavi gi tiq zabludeni ovchici...
    Evala, gotin si...

    Коментиран от #80

  • 80 Дошо

    1 1 Отговор

    До коментар #79 от "Ingolstatd":

    Балъци са само тези с Алуди.БМВ и Мерцедес имат хубави модели

    Коментиран от #81

  • 81 Дошо

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Дошо":

    Въпреки, че БМВ бяха класирани на 7-мо място в класацията за най-ненадеждни двигатели........
    Но имат красиви коли като 6-та серия Гран Купе, 5-та серия, М3 Е92
    На Мерцедес ми харесва много Е клас купе

    Коментиран от #82

  • 82 330i

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Дошо":

    дошо, заложено е немското в тебе, рано или късно ще се осъзнаеш

    Коментиран от #84

  • 83 Julio

    0 0 Отговор
    Ми нормално - алудито е най-евтиното от трите като цена...
    А цената винаги е определяща в крайна сметка..
  • 84 Дошо

    1 1 Отговор

    До коментар #82 от "330i":

    Хахаха, никога!
    JAPAN POWER!
  • 85 Специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #77 от "Дошо":

    То е ясно тия които плюят ауди взеха сами да си говорят. Това е нормално за хора с такова психическо здраве. Явно пак трябва да сменят масло, филтри и ремъци. Купи си РК и няма да сменяш ни ангренаж, ни масло, ни филтри.

    Коментиран от #87

  • 86 хонда

    1 0 Отговор
    330 ти земи и се осазнаи и покараи малко хонда пак да те видя тогава дали 6те се варне6 ка бмв-то бмв-тромава много горя6та и никаква здравина ко си ми писал 330-215 коня ли бе6е тая сме6на е46 със сивик 94г ж-тец 160к 6те те пражя на крив негожори против японец като не си карал
  • 87 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Специалиста":

    Съветвам те да прочетеш статията излязла днес в Аутомедия със заглавие : Откри ли Volkswagen "Светия Граал" в автомобилостроенето?
    Да се обогатиш със знания и да видиш, че марката Ауди не съществува, и че това е една емблема с четири нули, която слагат върху Шкода.

    Коментиран от #88

  • 88 Специалиста

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Дошо":

    Дааа, ми то от прехласване по японски коли това се получава. Отричане на действителността и боготворене на несъществуващи качества. То затова си има специализирани здравни заведения. И редовно хапчетата.

    Коментиран от #89

  • 89 Дошо

    0 0 Отговор

    До коментар #88 от "Специалиста":

    Ами отивай, де какво се мотаеш?
  • 90 Shmeker

    0 0 Отговор
    Начи бая хора са се прецакали да си купят аудита
  • 91 хонда

    0 0 Отговор
    а специалиста ти някога карал ли си японска кола???? прехвалени са немските коли след 2000г преди това може да се каже 4е имат някакво ка4ество
  • 92 Любомир Дишков

    0 0 Отговор
    Цената определя пазара, очевАдно...
  • 93 акулата

    0 0 Отговор
    Не е точна информацията ! Продажбите на БМВ Груп за януари 2013 са точно 123 276 автомобила , от които 107 276 с марката БМВ ,
    15 768 "МИНИ" и няколко Ролс Ройс-а . Източник - BMW.BG
    Намерете си някой грамотен в сферата или си проверявайте по-добре източниците !

  • 94 е46

    0 0 Отговор
    "330 ти земи и се осазнаи и покараи малко хонда пак да те видя тогава дали 6те се варне6 ка бмв-то бмв-тромава много горя6та и никаква здравина ко си ми писал 330-215 коня ли бе6е тая сме6на е46 със сивик 94г ж-тец 160к 6те те пражя на крив негожори против японец като не си карал"
    - от кога на неграмотните им дават шофьорски книжки ?
    И от кога някакво недозавиващо цокалце, влиза в категория автомобили ?
  • 95 Anonimo

    0 0 Отговор
    http://www.rushlane.com/mercedes-audi-bmw-sales-mar-2013-1273856.html

    Малко update по темата :)