Отидете към основна версия

8 925 9

Как би могъл да изглежда ЗАЗ Tavria

  • заз-
  • запорожец-
  • tavria

Дизайнерът Роман Прядко публикува интересни рендери, в които представя своето виждане за това как може да изглежда ново поколение на последния независим модел на ЗАЗ - 1102 Tavria. Авторът на изображенията класифицира нарисувания автомобил като А-клас и го нарича Tavria Nova 2022.

Според проекта "Tavria Nova 2022" ще остане хечбек с 3 врати. Клиновидният силует и много от линиите на каросерията на оригиналния автомобил са отразени в новия проект, но в същото време новото поколение изглежда много по-спортно и модерно.

За отбелязване са практичните брони, изработени от небоядисана пластмаса, черни странични защитни лайстни и заострен преден край. Също така, авторът внимателно е пресъздал джантите на Tavria с характерните им 6 кръгли отвора.

Оригиналната Tavria някога бе замислена като заместител на моделите Запорожец -966, 968, 968A и 968 M. Колата е с предно предаване, а през годините от производството ѝ се монтират двигатели MeMZ, VAZ, Fiat с мощност от 45 до 71 конски сили. Скоростните кутии са 4- или 5-степенни механични.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини