Отидете към основна версия

12 372 25

Тази Toyota е с пробег... 2.5 милиона километра

  • toyota-
  • tacoma-
  • пробег-
  • рекорд

Много упорита Toyota Tacoma от 2007 г. беше открита в САЩ. За 14 години пикапът е изминал рекордните 1.52 милиона мили (2.45 милиона км)

За собственика Майкъл Нийл Toyota Tacoma е работен кон. Той поддържа апарати за ЯМР в болниците във Вирджиния и Северна Каролина и изминава 800 км на ден. Оттук и впечатляващият пробег на колата. Разбира се, външният вид на автомобила не е идеален и се забелязват следи от активна употреба - по каросерията се виждат драскотини, но интериорът е в добро състояние.

Вярно е, че в уникалната Toyota Tacoma не всичко е оригинално. Двигателят се налага да бъде сменен след 1.4 милиона километра. А автоматичната скоростна кутия издържа дори 2 милиона км. Между другото, средният разход на гориво на пикапа е много умерен - 10-10.5 л/100 км.

Майкъл Нийл вече мисли за подмяна на колата. Напълно възможно е местен дилър на Toyota да предложи да замени Tacoma-та за нов модел на японската марка без допълнително доплащане, защото пикапът Toyota с рекорден пробег може да се превърне в музеен експонат.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини