Отидете към основна версия

9 558 31

Виетнамски автомобили ще се опитат да превземат Европа и Америка

  • vinfast-
  • виетнам

Компанията ще реализира плановете си през 2022 година

Снимки: VinFast

Виетнамската компания VinFast обяви, че ще започне търговия в Европа и Северна Америка, като отвори няколко представителства в различни държави. Марката е основана през 2017 година, а една година по-късно участва и на автомобилното изложение в Париж. От следващата 2022 година VinFast ще се пробва да навлезе и на вече споменатите пазари.

За целта от компанията ще отворят свои офиси в Германия, Франция, Нидерландия, като също така планират по подобна схема да навлязат в САЩ и Канада, макар по-голямата част от продажбите там да се осъществяват онлайн.

Първоначалните планове на VinFast да произведат 56 хиляди автомобила през 2022 година се промениха поради кризата с полупроводници и към момента компанията си поставя за цел 15 хиляди произведени коли.

Все още не е ясно кои модели ще се предлагат на клиентите извън Виетнам, но пък за сметка на това се знае, че освен автомобилите, клиентите ще трябва да плащат и месечен наем за батериите. От компанията споделят, че той ще е в размер, който ще е сравним с този за зареждането на автомобил с бензинов или дизелов двигател, а когато капацитетът на батериите падне под 70%, те ще бъдат заменяни безплатно.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 19 гласа.

Свързани новини