Отидете към основна версия

12 650 14

Автомобилът на старо: Защо да купим кола точно през август?

  • автомобилът на старо-
  • август-
  • mobile.bg
Снимка: Shutterstock

Летните месеци са по-трудни за продажба на употребявани автомобили. Не толкова месец юли, а по-скоро месец август. Всъщност кривата се огъва всяка година по това време, като средно продажбите спадат с 15%.

И все пак винаги има продавачи, а някои, както и през останалата част от годината, които бързат. Изведнъж, изправени пред липсата на купувачи, които през този месец мислят само за почивката си на море, те са склонни да намалят продажната цена повече, както и да бъдат много по-отворени за обсъждане, отколкото когато купувачите ги заливат с телефонни обаждания.

Това с пълна сила важи за месец август и се отнася до масовите модели, чието предложения винаги са много. Статистиката показва, че продавачите, които имат малко сделки, но бързат да продадат за да освободят финанси, в крайна сметка намаляват цената. Средният "дискаунт" през август на българския пазар е 11% (данните са от най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg).

Но ако покупката в сърцето на лятото ви позволява да се възползвате от по-ниските цени и да преговаряте по-лесно, тъй като има по-малко търсене, то трябва да знаете, че и предлагането , като цяло е по-малко. Това означава, че изборът за даден модел потенциално ще бъде по-ограничен по отношение на двигатели, оборудване, цвят..., но ако пък намерите желаната от вас кола, то шансовете за атрактивна цена са отлични именно през август.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини