Last news in Fakti

14 Юли, 2021 12:11 12 629 14

Автомобилът на старо: Защо да купим кола точно през август?

  • автомобилът на старо-
  • август-
  • mobile.bg
Автомобилът на старо: Защо да купим кола точно през август? - 1
Снимка: Shutterstock

Летните месеци са по-трудни за продажба на употребявани автомобили. Не толкова месец юли, а по-скоро месец август. Всъщност кривата се огъва всяка година по това време, като средно продажбите спадат с 15%.

И все пак винаги има продавачи, а някои, както и през останалата част от годината, които бързат. Изведнъж, изправени пред липсата на купувачи, които през този месец мислят само за почивката си на море, те са склонни да намалят продажната цена повече, както и да бъдат много по-отворени за обсъждане, отколкото когато купувачите ги заливат с телефонни обаждания.

Това с пълна сила важи за месец август и се отнася до масовите модели, чието предложения винаги са много. Статистиката показва, че продавачите, които имат малко сделки, но бързат да продадат за да освободят финанси, в крайна сметка намаляват цената. Средният "дискаунт" през август на българския пазар е 11% (данните са от най-големия сайт за автомобили у нас mobile.bg).

Но ако покупката в сърцето на лятото ви позволява да се възползвате от по-ниските цени и да преговаряте по-лесно, тъй като има по-малко търсене, то трябва да знаете, че и предлагането , като цяло е по-малко. Това означава, че изборът за даден модел потенциално ще бъде по-ограничен по отношение на двигатели, оборудване, цвят..., но ако пък намерите желаната от вас кола, то шансовете за атрактивна цена са отлични именно през август.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кривата пада август!

    14 2 Отговор
    Сега вие ще я изпънете!
  • 2 Марио

    6 5 Отговор
    Има логика

    Коментиран от #3

  • 3 МАЙСТОРА

    23 5 Отговор

    До коментар #2 от "Марио":

    ДРЪН,ДРЪН ТА ПЛЯС. ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ. ДИЗЕЛ СЕ КУПУВА ЗИМАТА В НАЙ-СТУДЕНОТО.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 антрашпиц

    12 1 Отговор

    До коментар #3 от "МАЙСТОРА":

    Напълно вярно.Дизел само зимата,по възможност на минусови температури и да не е пален(проба при студен двигател).Лятото може газаджийска кола или там нещо подобно....ако е на сметка...

    Коментиран от #6

  • 6 Komapak

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "антрашпиц":

    Ако са я наблъскали с добавки няма да има проблеми.
  • 7 А къде прочете

    6 6 Отговор

    До коментар #3 от "МАЙСТОРА":

    че става въпрос за нафтови печки? Печката, когато и да я вземеш все си вътре с двата крака. Малката икономия на гориво ти излиза после през носа с поддръжката и ремонтите. Така, че забрави! А статията няма абсолютно никаква логика по простата причина, че хората, които отиват на почивки и искат да продават не го правят през отпускарския месец август, а преди това. Така, че ако искате евтино, гледайте преди август да търсите е моят съвет или септември-октомври, когато хората са се охарчили, няма много сделки, а има доста коли на пазара и цената им пада и имате възможност да смъкнете от нея при пазарлъка.
  • 8 Ей разбирачите

    3 2 Отговор
    Е ако ви трябва кола сега ,ще чакате до зимата ли ако искате дизел.И Сигорни имате 3000лв. И си търсите нова кола без забележки

    Коментиран от #11

  • 9 ттт

    2 0 Отговор
    А бе, ако купуваш дизел, най-добре да го направиш в студен зимен ден. И задължително първото за деня палене на двигателя да е пред тебе.
  • 10 продавач

    2 1 Отговор
    Радославе пълни глупости си писал , казвам го като човек с повече от 20 годишен опит . И за твое сведение цените тази година навън се вдигат поголовно , което няма как да не се отрази на нашия пазар.
  • 11 dsсса

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ей разбирачите":

    "Ако ви трябва кола сега" също така няма да чакате да стане август. Не е редно, да чакате, колата която имате да умре и след това да търсите друга. Аз карам втора употреба коли и си ги избирам по няколко месеца.
  • 12 Гост

    2 0 Отговор
    Купете си кола точно през август защото иначе и от Горубляне ще кандидатстват за 60/40.
  • 13 слънчоглед

    0 0 Отговор
    Точно през лятото, та да видим на кого ще му омекнат първо капачките.
  • 14 Златно правило

    3 0 Отговор
    Във всяка сделка едната страна е губеща, номера е да не го знае !!!
    А сега си помислете автокъщите ли са губещите или вие дето купувате "еФтино" от тях !?