Отидете към основна версия

6 072 2

Новото състезателно Audi пристига с климатик и цена от близо половин милион евро

  • audi-
  • r8-
  • lms

R8 LMS GT3 ЕVO II ще се възползва от по-добра аеродинамика, преработен тракъшн контрол и по-добри характеристики

Снимки: Audi

Audi показа състезателното R8 LMS GT3 EVO II на което ще е достъпно за клиенти през сезон 2022 година. Обновената версия на суперкара се радва на доста подобрения, които да осигурят по-добро представяне на автомобила в сравнение с предишното поколение.

Като за начало, R8-цата пристига с подобрена аеродинамика, като това се дължи главно на добавения бодикит, а голям спойлер в задната част ще отговаря за повече притискаща сила при по-високи скорости. Окачването също е претърпяло някои промени, като за първи път R8 LMS GT3 разчита на регулируеми амортисьори в четири степени.

Тракшън контрола също е подобрен, като от Audi обещават по-добра настройка спрямо желанието на клиента. Задвижването се осигурява от 5.2-литров атмосферен V10, който генерира до 585 конски сили в зависимост от изискванията на съответния шампионат. Макар да няма снимки на интериора, знаем че там най-голямата промяна е в климатичната инсталация, която трябва да осигурява по-голям комфорт при състезание. В Америка състезателното R8 ще струва около 500 хиляди долара, а в Европа ще бъде достъпно за около 429 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини