Отидете към основна версия

10 456 25

Продава се колекция от класически съветски автомобили

  • москвич-2140-
  • заз 968-
  • газ-21-
  • луаз 969-
  • урал-
  • съветски автомобили

Шестте идеално реставрирани возила, включително четири автомобила и два мотоциклета, се намират в Свердловска област

Уникална колекция от превозни средства от бившия СССР беше пусната за продажба на уебсайта auto.ru. Четирите легендарни автомобила и двата мотоциклета Урал - всички с пробег под 50 000 километра са в перфектно състояние.

Във връзка с преместване собственикът на култовата колекция е готов да се раздели с автомобилите си за два милиона рубли - сума, равняваща се на 23 000 евро по текущия обменен курс.

Колекцията автомобили включва Москвич -2140, Запорожец ЗАЗ-968, както и ГАЗ-21 Волга и ЛуАЗ 969. Освен това в списъка на превозните средства има и два мотоциклета Урал. Според собственика той е събрал всички автомобили, които е обичал от детството си.

Това става в продължение на много години, след което е реставрирал всеки един от екземплярите. В резултат на възстановяването автомобилите са в перфектно външно и техническо състояние, сякаш току-що са напуснали завода.

Въпреки значителната технологична възраст, пробегът на автомобилите е изключително нисък. Например, 56-годишната Волга е изминала само 46 000 километра през годините на експлоатация, докато Москвичът от 1976 г. е изминал само 31 000 километра.

Собственикът обещава да разкаже всички останали подробности на онези, които наистина се интересуват от колекцията.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 24 гласа.

Свързани новини