Отидете към основна версия

7 912 18

Къде е най-евтино да си купиш Tesla Model S?

  • tesla-
  • tesla model s-
  • model s

Цените варират между 126 хиляди евро и 77 хиляди евро

Снимка: Tesla

Колегите ни от carinsurance.ae направиха проучване на пазара в целия свят и откриха десетте страни, където е най-евтино да се закупи чисто нова Tesla Model S и съответно десетте страни, където е най-скъпо да се закупи същия автомобил. Резултатите са доста изненадващи и ни показват близо 50 хиляди евро разлика между първите държави в двете класации.

Едва ли за някого е изненада, че най-евтино Tesla Model S се продава в родната Америка, където цената започва от 77 хиляди евро (89 990 долара). Продължавайки в списъка виждаме Естония с малко над 77 хиляди евро и Канада с 80 хиляди евро. Класацията продължава с Япония и Норвегия, където цената е около 83 хиляди евро, Мексико с 85 хиляди евро, Южна Корея с 86 хиляди евро, Германия и Полша с около 89 хиляди евро и Люксембург с 90 хиляди евро.

Другата крайност за най-високи цени на Model S започва от Израел, където ще са ви нужни около 126 хиляди евро за чисто нов електромобил от марката на Мъск. На второ място е Дания със 113 хиляди евро, Унгария със 102 хиляди евро и Великобритания със 100 хиляди евро, слагайки край на шестцифрените суми. В Швеция и Чехия ще са ви нужни около 99 хиляди евро, а в Нова Зеландия около 98 хиляди евро. Страни като Австралия и Ирландия приключват класацията с цена около 95 хиляди евро и Португалия слага край с цена от 92 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини