Отидете към основна версия

3 830 44

VW ще задмине Tesla при електромобилите още през 2025 година

  • vw-
  • volkswagen-
  • id-
  • tesla

Твърдението е на анализатор от LMC Automotive

Volkswagen не крие намеренията си да се превърне в бранда с най-много продавани автомобили на ток, като за целта германците ще трябва да изпреварят Tesla и да вземат първото място от тях. Изпълнителният директор на VW Group също вярва, че това ще се случи скоро и дори се пошегува с Tesla в социалната мрежа Twitter, където Мъск е често срещан.

Хърбърт Дийс се присъедини към Twitter и заяви, че е в социалната мрежа, за да вземе част от пазара на Мъск. Той допълни още, че ID.3 и e-tron вече са спечелили първите си пазари в Европа.

Според анализатор от LMC Automotive, VW вече е по пътя да задмине Tesla по разпространение на световния пазар, като това ще се случи до 2025 година. Въпреки, че това е трудна прогноза, тъй като в момента Tesla е в процес на построяване на две нови фабрики, които трябва да заработят до края на 2021 година.

Плановете на Volkswagen Group пък включват представянето на 70 нови електрически возила до 2030 година, което дава голямо предимство на германската марка да достигне и изпревари Tesla.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.

Свързани новини