Отидете към основна версия

6 555 7

Цял хангар с нелегално внесени на части японски автомобили беше пуснат на търг

  • автомобили на части-
  • разглобени автомобили-
  • нелегален внос

Министерството на финансите на САЩ пусна на търг партида японски разглобени автомобили, които са внесени незаконно в страната. Тези, които искат да закупят емблематичните азиатски модели обаче, ще трябва да ги изнесат от страната в същата форма, в която автомобилите са били на разположение за закупуване.

В същото време повторният внос на автомобилите в САЩ ще доведе до конфискация им, както и до големи глоби. Според американското министерство партидата японски автомобили включва няколко емблематични спортни автомобила, включително модели като Nissan Skyline GT-R от различни поколения, както и спортната Silvia и други редки превозни средства.

Всички автомобили са пристигнали от Страната на изгряващото слънце разглобени в товарни контейнери. Нещо повече, както каросериите, така и демонтираните двигатели, трансмисиите и другите възли и агрегати са транспортирани заедно. Очевидно вносителят се е опитал да избегне данъците по този начин, като записва автомобилите като невъзстановим товар.

Собственикът на превозните средства е планирал да ги сглоби веднага след вноса им в САЩ, като по този начин да спести значителна сума пари. Според правилата на търга купувачите ще могат да проверят лотовете, както и да разберат подробностите, които ги интересуват.

В този случай всички закупени автомобили след сключване на сделката трябва да бъдат изнесени извън САЩ директно от мястото за съхранение. В случай на повторен внос на автомобилите в страната, те ще бъдат конфискувани с последващо унищожаване, както и ще бъде наложена голяма парична глоба.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Борба с контрабандата по руски

    Законодателството в Русия предвижда безпощадни мерки срещу нелегалния внос на автомобили. Контрабандните возила подлежат на незабавно унищожение до ...
    23.04.2012
    17 819
    38