Отидете към основна версия

46 834 59

Производителите на тези пет коли лъжат за разхода на гориво най-много

  • разход на гориво-
  • неверни показания

Много производители на автомобили посочват някои параметри на своя продукт по такъв начин, че да не отговарят на реалността, но в същото време да не подлежат на съдебни санкции. Една от тези характеристики е разходът на гориво. Интересното е, че този индикатор почти никога не е верен, но се оказва, че има модели, при които разликите са драстични.

Британското списание WhatCar проведе мащабно проучване за разхода на гориво на автомобили и посочи топ 5 на автомобилите, които консумират повече гориво от посоченото. Ето и кои са те с и с колко процента повече (според WhatCar) колите изразходват реално.

5. Audi A3 Sedan

Петото място в този списък заемат бензиновите Audi A3. Тази кола използва 16% повече гориво от посоченото.

4. Renault Clio e-tech

Този хибрид също се оказа "по-ненаситен“, отколкото е по документи. По време на тестовете е отчетено, че той консумира 19.6% повече от заявеното.

3. Ford Fiesta

Ford Fiesta с 1,0-литров бензинов двигател с мощност 155 к.с. заема третата позиция в тази антикласация. Поради доста високата си мощност този двигател има леко повишен "апетит". Разликата с декларираното потребление стига до 20%.

2. Suzuki Swace

Хибридът Suzuki Swace показва резултат с 21,6% по-лош, отколкото при тестовете WLTP.

1. BMW 420d

И накрая, анти-ТОП автомобил е BMW 420d. Според теста WhatCar, той има разлика в разхода на гориво от 26,4% (повече от посоченото).

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 77 гласа.

Свързани новини