Отидете към основна версия

8 557 7

Supra направена в чест на Пол Уокър комбинира две от поколенията на модела

  • toyota-
  • supra-
  • пол уолкър-
  • бързи и яростни

Купето е с бял цвят, джанти BBS и голям спойлер в задната част 

Снимки: Safari

Един от главните герои в поредицата „Бързи и Яростни“ Пол Уокър бе голям фен на автомобилите и ще бъде запомнен с думите си „Ако някой ден скоростта ме убие, не плачете, защото в този момент аз ще се усмихвам.“. Именно по такъв начин той си отиде от този свят преди близо 8 години, но освен с участията си в различни продукции, Уокър ще бъде запомнен и с автомобилната си колекция.

Както във филма, така и в реалния живот, Пол е изключителен фен на японските машини и като такъв през годините в гаража му могат да се открият различни Toyota Supra Mk4. Последната от тях е бяла на цвят с тъмно сиви джанти BBS LM с полиран борд и култовото за модела голямо задно крило. Ако сте гледали седма част от поредицата "Бързи и Яростни", то може да я откриете в последната сцена на филма.

Именно такава е и колата сглобена от Tom’s Racing и Safari на базата на следващото поколение Mk5. Двата екипа са обединили сили, за да направят белият автомобил който виждате на снимките със специфичните отличителни елементи от Supra-та на Уокър.

Освен сивите джанти и големият спойлер, Supra-та се е сдобила и с ново регулируемо окачване, а софтуерни промени са увеличили мощността на 3.0-литровия редови шестак до 420 конски сили. Производителите казват, че ще направят три броя от лимитирания модел, като поръчките ще започнат на 31 октомври.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини

  • Тази Toyota се продава за 260 хиляди евро

    През август месец ви разказахме за историята на четвърто поколение Toyota Supra, която се продаде за рекордната сума от 170 хиляди евро. Сега подобен ...
    15.11.2021
    6 312
    13